• Turkhane Logo

Note 8 ve İphone 7 Plus hız testinde!

Samsung sonsuz ekranlı tasarımı ve çift kamerası ile beğeni toplayan Galaxy Note 8'i yaklaşık iki hafta önce tanıttı.

17:23 04 Eylül 2017 Pazartesi
Note 8 ve İphone 7 Plus hız testinde!
Samsung sonsuz ekranlı tasarımı ve çift kamerası ile beğeni toplayan Galaxy Note 8'i yaklaşık iki hafta önce tanıttı.

Samsung sonsuz ekranlı tasarımı ve çift kamerası ile beğeni toplayan Galaxy Note 8i yaklaşık iki hafta önce tanıttı. Kısa süre önce en iyi ekrana sahip telefon ödülünü alan Note 8, yüksek RAM kapasitesi ile de öne çıkıyor.

Samsung yeni amiral gemisinde Galaxy S8e göre daha yüksek bir RAM tercih etti. Yeni cihazın rakip telefonlar karşısındaki performansı merak konusu. EverythingApplePro isimli Youtube kanalı Note 8 ile iPhone 7 Plusı hız testinde karşı karşıya getiriyor.

Galaxy Note 8 ve iPhone 7 Plus hız testinde!

EverythingApplePronun testinin ilk aşaması, kronometre çalıştırılarak uygulama ve oyunların her iki telefonda da teker teker açılmasına dayalı artık klasikleşmiş bir test. Snapchat, PS Express, Instagram gibi uygulamaların yanısıra Asphalt ve GTA gibi işlemciyi yoracak oyunlar da açılarak yüklenmeleri bekleniyor. Testi iPhone 7 Plus önde tamamlıyor.

Bu testte aslında iki cihazın donanımsal özellikleriyle beraber donanım-yazılım uyumları da yarışıyor. iOSun iPhone 7 Plus ile uyumu Androidin Note 8e uyumuna göre daha iyi olduğu için testin galibi iPhone 7 Plus.



İkinci aşamada ise uygulama ve oyunların açılış hızları test ediliyor. Testte her iki cihaz da 1080p çözünürlükte çalıştırılmış. Bu testin tam anlamıyla galibi yok. Ancak özellikle oyun açılışlarında Note 8deki 6 GB RAMin farkı ortaya çıkıyor. Bu da Samsungun S8e göre ne kadar ilerleme katettiğini gösteriyor.

Son alarak da Geekbench ve Antutu testleri yapılıyor. Tek çekirdek performansı olarak iPhone 7 Plus, çoklu çekirdek performansı olarak ise Note 8 üstün. Antutu testinin galibi ise açık ara farkla Note 8 olmuş. iPhone 7 Plus, hala iyi bir telefon olarak görülse de asıl merak edilen A11 işlemcili yeni iPhoneun Note 8 karşısındaki performansı olacak.Kaynak: Shiftdelete

Son güncelleme: 17:23 04.09.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı