• Turkhane Logo

NASA'nın uzay aracı gönderdi: İşte Mars'tan detaylı yeni fotoğraflar

NASA'nın uzay aracı Perseverance, Mars'tan detaylı yeni görüntüler gönderdi.

17:37 03 Mart 2021 Çarşamba
NASA'nın uzay aracı gönderdi: İşte Mars'tan detaylı yeni fotoğraflar
NASA'nın uzay aracı Perseverance, Mars'tan detaylı yeni görüntüler gönderdi.

NASAnın uzay aracı Perseverance, Marstan detaylı yeni fotoğraflar gönderdi. Perseverance, yaklaşık yedi aylık bir yolculuğun ardından 18 Şubatta Marsa inmişti.

Uzay aracı, o günden beri, iniş yaptığı Jezero Kraterinden görüntüler gönderiyor.

/



BBC Türkçenin aktardığı habere göre, Jezero, Kızıl Gezegenin ekvator çizgisinin biraz kuzeyinde bulunan ve çarpma etkisiyle oluşmuş 49 km çapında bir krater.

Araç, Marsta kalışı süresince, gezegenin jeolojik yapısını, geçmişte ikliminin nasıl olduğununu inceleyecek, kaya örnekleri toplayacak ve geçmiş yaşam izlerini araştıracak.

Üzerindeki ekipman sayesinde mikroskobik görüntü elde edebilen Perseveranceın elde ettiği veriler Dünyaya gönderilerek değerlendiriliyor.

MARSA GÖNDERİLMİŞ EN TEKNOLOJİK ARAÇ

NASAnın Californiadaki Jet Propulsion Laboratuvarında inşa edilen ve plütonyum yakıtı ile çalışan Perseveance, şimdiye kadar Marsa gönderilen araçlar içinde en gelişmiş teknolojik özelliklere sahip olmasıyla tanınıyor.

Uzay kurumu, Kızıl Gezegendeki yeni misyonun gerçekleşmesi için altyapı çalışmalarına 2,4 milyar dolar, aracın yüzeye inmesi ve çalıştırılmasını mümkün kılan sistem için ise 300 milyon dolar harcandığını açıklamıştı.

Kİmyasal analizörü, 20 kamerası, örnek toplamak için kaya matkabı, robotik bir eli ve bir minik helikopteri olan Perseveranceın, yüzeyi keşfetmesi için Marsta 2 yıl kalması planlanıyor.

/


/


 

Son güncelleme: 17:37 03.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı