• Turkhane Logo

Lenovo “dikine” katlayacak

Çinli teknoloji devi Lenovo, muadillerinden farklı olarak yanlamasına değil de dikine katlanabilen akıllı telefon ekran tasarımı için yeni bir patent aldı.

13:17 17 Eylül 2019 Salı
Lenovo “dikine” katlayacak
Çinli teknoloji devi Lenovo, muadillerinden farklı olarak yanlamasına değil de dikine katlanabilen akıllı telefon ekran tasarımı için yeni bir patent aldı.



Katlanabilir telefonlar bu yılın en çok konuşulan mobil teknolojisi oldu. Galaxy Fold ve Huawei Mate X aylardır konuşuluyor ancak bir türlü resmi açıklama yapılmıyordu. Katlanabilir telefon pazarında işler iyice yılan hikayesine dönmüşken bir yeni oyuncu daha oyuna dahil olmaya hazırlanıyor.

Bugün ortaya çıkan bir patent, teknoloji devi Lenovo’nun kendine özgü, çift menteşeli katlanabilir bir telefon tasarımı üzerinde çalıştığını doğruladı. Bu kapsamda Lenovo, 2019 Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) “esnek bir elektronik cihaz” için patent başvurusunda bulunmuştu.


Lenovo’nun katlanabilir tasarımı, diğer firmalardan farklı bir yapıya sahip: Dikine katlanıyor.

Çinli firmanın patent başvurusu hem USPTO veri tabanında hem de Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü (WIPO) Global Tasarım Veri Tabanı’nda yayınlandı.



ESKİ NESİL KAPAKLI TELEFONLARIN GELİŞMİŞİ


Eski nesil kapaklı telefon tasarımlarının gelişmişi olan RAZR katlanabilir telefonun, bu yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyordu ancak son ürünü ortaya koymak için bu sürenin çok kısa olduğuna karar verildi.

Yakın zamanda ortaya çıkan patentte cihazın kapaklı bir tasarıma sahip olduğu ve arka yüzeyinde hafif çıkıntılı plastik malzeme kullanıldığı görülebiliyor. Klasik katlanabilir tasarımların aksine bu tasarım, iki farklı menteşe sayesinde dikine katlanabiliyor ve katlandığında sadece ekranın bir kısmı açıkta kalıyor.

Cihaz yuvarlak kenarlı, küçük çerçeveli, ince ve katlanabilir bir yapıya sahip olacak. Paylaşılan görsellere göre cihaz katlandığında üst çerçeve, ön kamera ve hoparlör açıkta kalıyor. Alt çerçevesinde ikinci bir hoparlöre daha sahip olan tasarım, arka kısımda yer alan bir parmak izi sensörüne de sahip.

Resmi bir fiyat açıklaması yapılmamasına rağmen bazı otoriteler cihazın Aralık 2019 veya Ocak 2020’de Avrupa’da 1.500 eurodan (yaklaşık 9.450TL + vergiler) satılacağını ve piyasadaki en ucuz katlanabilir telefon olacağını söylüyor.

Son güncelleme: 13:17 17.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı