• Turkhane Logo

İşte Google'da en çok aranan kelimeler

Türkiye'deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Temmuz 2017 döneminde arama motoru Google'da en çok 'Facebook', 'Youtube' ve 'hava durumu' kelimelerini aradı

02:58 08 Ağustos 2017 Salı
İşte Google'da en çok aranan kelimeler
Türkiye'deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Temmuz 2017 döneminde arama motoru Google'da en çok 'Facebook', 'Youtube' ve 'hava durumu' kelimelerini aradı

Türkiyedeki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Temmuz 2017 döneminde arama motoru Googleda en çok Facebook, Youtube, hava durumu, Sahibinden, Google, haber, son dakika, çeviri, haberler, Instagram kelimelerini aradı.

Google verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde 2017nin ilk 7 ayında Googleda en çok artış gösteren aramalar, gece gölgenin rahatına bak, içerde son bölüm, son depremler, Survivor, ve TV8 canlı oldu.

Ülke genelinde sağlık kategorisinde hastane ilk sırayı aldı, bunu kalp, bebek, gebelik ve ağrı kelimeleri takip etti.

Seyahat kategorisindeki aramalar incelendiğinde, İstanbul, ilk sırada bulunurken, bunu uçak bileti, THY ve bilet izledi.

Tatil günleri

Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren arama ise 24 Nisan tatil mi ve Kurban Bayramı 2017 ile en uygun uçak bileti oldu.

Spor kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler sırasıyla lig, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve spor oldu.

Bu alanda Beşiktaş-Lyon, Beşiktaş Lyon maçı, Fenerbahçe Krasnodar maçı hangi kanalda, Fenerbahçe Krasnodar, ve Barcelona Psg en çok çıkış gösteren aramalar olarak sıralandı.

İnternet kategorisindeki aramalarda Google, Twitter, Hotmail, Vodafone sıralaması oluşurken, puhu tv, miraç kandili mesajları, film izle ve berat kandili mesajları yükseliş gösteren aramalar oldu.

Gayrimenkul alanında ise Sahibinden, Milliyet ve emlak sıralaması oluştu.

Haber ve görseller

Google istatistiklerinde haber kategorisinde hava, hava durumu, haber en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda YSK seçmen sorgulama, referandum anketi ve YSK seçmen sorgulama 2017 en büyük çıkışı gerçekleştiren kelimeler oldu.

Görsellerde, Facebook, kız ve bebek aramalarda ilk sırayı alırken, en çok çıkış gösteren aramalar; Tumblr, kapak fotoğrafı ve caps oldu.

Ahmet Kaya, aşk, Minecraft

Türkiyede bu dönemde aşk, dj, Ahmet Kaya, şarkılar ve komik en çok aranan kelimeler sıralamasını oluştururken, minecraft ve arsız bela en çok çıkış gösterenler olarak yerini aldı.

Büyük şehirler

İstanbuldaki internet kullanıcıları en çok Facebook, Youtube, hava durumu ve Googleı ararken, puhutv, stats royale, Ramazan Bayramı tarihi 2017 ve İbrahim Erkal kelimeleri en çok çıkış gösteren aramalarda ilk sıralara yerleşti.

Ankaralı internet kullanıcıların aramalarında Ankara Facebook, Youtube, İzmirli internet kullanıcıların aramalarında ise İzmir, Facebook, Youtube sıralaması gerçekleşti.

Son güncelleme: 02:58 08.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı