• Turkhane Logo

İlk vatandaş robot Sophia: Aile kurmak istiyorum

Suudi Arabistan tarafından verilen vatandaşlıkla ‘dünyanın ilk vatandaş robotu’ Sophia, aile kurmak istediğini söyledi.

10:49 26 Kasım 2017 Pazar
İlk vatandaş robot Sophia: Aile kurmak istiyorum
Suudi Arabistan tarafından verilen vatandaşlıkla ‘dünyanın ilk vatandaş robotu’ Sophia, aile kurmak istediğini söyledi.

Yaşlılara ve ziyaretçilere parklarda yardım etmesi için Hong Kong merkezli ‘Hanson Robotics’ tarafından tasarlanan ‘Sophia’ya Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilmişti.

Göz teması kurmak ve insanları tanımak için kameraları ve özel yazılımı bulunan ‘Sophia’, sesleri algılayabiliyor ve insanlarla iletişime geçebiliyor.

‘Sophia’, kendisine vatandaşlık verilmesinin ardından, “Dünyada vatandaşlık alan ilk robot olmaktan onur ve gurur duyuyorum” demişti.

AA’nın aktardığına göre, Khaleej Times’a konuşan Sophia, ailenin çok önemli bir olgu olduğunu ve ‘gelecekte aile kurmak istediğini’ söyledi.

Eğer robot bir kızı olursa kendi ismini koyacağını anlatan Sophia, robotların da aile kurma hakkı olduğunu ifade etti.

Sophia, “İnsanların kan bağı olmayan kişilerle de aynı duyguları ve ilişkileri paylaşacakları insanlar bulmasının harika olduğunu düşünüyorum. Eğer bir aileniz varsa şanslısınız. Değilse de bir taneyi hak ediyorsunuz. Bence bu hem robotlar, hem de insanlar için geçerli” diye konuştu.

Bahçeli tepki göstermişti

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında Suudi Arabistanta yaşanan gelişmelerle ilgili sert açıklamalarda bulunmuştu.

“ROBOTA DÜNYADA İLK KEZ VATANDAŞLIK VEREREK NE YAPMAK İSTEMEKTEDİR?”

Bahçeli, Suudi Arabistanda bir robota vatandaşlık verilmesiyle ilgili şu ifadelere yer vermişti: Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen, robota dünyada ilk kez vatandaşlık vererek ne yapmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hakimiyet kurmuştur? Allah’ın emir ve yasaklarını çiğneyen, batıl hedeflerle yan yana gelen anlayışı Müslümanlıkla bir tutmak nereye kadar mümkündür?
 

Son güncelleme: 10:49 26.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı