• Turkhane Logo

​Google açıkladı: Günlük gelirinde rekor rakam

Teknoloji devi Google, günlük elde ettiği gelire ilişkin rakamlar açıkladı.

21:57 27 Temmuz 2019 Cumartesi
​Google açıkladı: Günlük gelirinde rekor rakam
Teknoloji devi Google, günlük elde ettiği gelire ilişkin rakamlar açıkladı.



25 milyar dolarlık hissesini geri alacağını söyleyen Google’ın hisse fiyatları yükselişe geçerken Alphabet’in bir günlük kazancının bile şirketin büyüklüğünü ortaya koyduğu görülüyor.

Maramiroda yer alan habere göre Google, bu yılın 2. çeyreğinde gelirlerini yüzde 19 arttırdı. Firmanın kârı ise 3 kattan fazla artış gösterdi. Google’ın hisseleri de yüzde 8’in üzerinde bir değer artışı sergiledi.


Google’ın çatı şirketi olan Alphabet’ten gelen açıklamalara göre, şirketin Nisan-Haziran dönemi gelirleri yüzde 19 artış gösterirken 38.9 milyar dolar gibi bir rakama ulaştı.

Şirketin aynı dönemdeki net kârı ise 9.9 milyar doları buldu. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 3.2 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Google, bu yılın ilk yarısında gelirlerini geçen yıla kıyasla 11.5 milyar dolar arttırarak 75.3 milyar dolara çıkardı. Net kârı da 15.6 milyar dolar oldu.  

Google, bu rakamlara göre günlük 418 milyon dolar civarında bir gelir elde ederken, firmanın günlük net kârı ise 92 milyon dolar oldu. 

Google CEO’su Sundar Pichai, sonuçları değerlendirdi. Kendi temel hizmetleri yanında yapay zeka ve bulut gibi alanlarda da ürün ve yenilikleri olmasının bu büyüme rakamlarını körüklediğini söyledi.

Son güncelleme: 21:57 27.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı