• Turkhane Logo

Galaxy S9'a Yapay Zeka Dopingi

Samsung, Galaxy S9 hakkında yaptığı bu sürpriz açıklamayla, yeni amiral gemisinin merkezine yapay zekayı koyacağını gösterdi.

14:49 25 Kasım 2017 Cumartesi
Galaxy S9'a Yapay Zeka Dopingi
Samsung, Galaxy S9 hakkında yaptığı bu sürpriz açıklamayla, yeni amiral gemisinin merkezine yapay zekayı koyacağını gösterdi.

Yapay zeka yeni amiral gemisi telefonların vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Büyük şirketler yapay zekaya gereken gücü sağlamak için telefonlarına donanımsal eklentiler yapıyor. Huawei yakın zamanda yapay zeka için yeni telefonunun işlemcisine Sinirsel İşlem Ünitesi entegre etti. Yapay zekanın, Samsungun gelecek amiral gemisi için de başrol oynaması bekleniyor.

Çinde gerçekleşen Bixby Voice açılış etkinliğinde Galaxy S9 arabiriminin adı Galaxy Ai UXe dönüştü ve gelecek telefon için gelişmiş yapay zekaya işaret etti. Eğer bu ipucuna bakılırsa Samsung, Galaxy S9un temel satış noktasını yapay zeka olarak planlıyor olabilir. Bazı söylentiler Galaxy S9un kendi sinirsel ağ motoruna bile sahip olabileceğine işaret ediyor. Samsungun Çinde kurulu bir AI teknolojisi olan DeePhi Teche yatırım yaptığı düşünülüyor. Şirket, Eylül ayında İngiltere merkezli AI şirketi Graphcorea 30 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu yatırımlar, telefonda yapay zeka yeteneklerini geliştiren bir donanıma işaret ediyor.

Şirket, Galaxy S9da yüz tanıma özelliğini geliştiren yüz algılama kamerası için sinir ağı motorunu kullanabilir. Ayrı bir yapay zeka işlemcisine sahip olmak, ana işlemciyi her şeyi halletmek için serbest bırakacaktır. Bu sayede veriler yerel olarak işlenebilir ve bulut teknolojisine bağlı olmadan, elinizdeki cihaz ile yapay zekanın gücüne sahip olabilirsiniz...

Son güncelleme: 14:49 25.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı