• Turkhane Logo

Facebook rakiplerini karalamak için şirket tuttuğunu kabul etti

Rakipleri hakkında olumsuz yazılar yazması için bir halkla ilişkiler şirketini tuttuğu ortaya çıkan Facebook, bu yöndeki iddiaları kabul etti.

19:14 22 Kasım 2018 Perşembe
Facebook rakiplerini karalamak için şirket tuttuğunu kabul etti
Rakipleri hakkında olumsuz yazılar yazması için bir halkla ilişkiler şirketini tuttuğu ortaya çıkan Facebook, bu yöndeki iddiaları kabul etti.

Rakipleri hakkında olumsuz yazılar yazması için bir halkla ilişkiler şirketini tuttuğu ortaya çıkan Facebook, bu yöndeki iddiaları kabul etti. 2017 yılında şirket aleyhindeki haberlerin artmasının ardından tutulduğu belirtilen şirketin, spekülatör George Sorosa da karşı çalıştığı açıklandı.

Kullanıcılarına ait verileri izinsiz paylaşması ile gündeme gelen Facebook, rakipleri hakkında olumsuz yazılar yazması için şirket tuttuğu yönündeki iddiaları doğruladı.

New York Times’ın haberine göre şirketin, Google ve Appleın politikalarını eleştiren yazılar yazması için Definers Public Affairs isimli bir halkla ilişkiler şirketini tuttuğu iddia edilmişti.


Facebookun görevden ayrılacak olan Kamu Politikaları ve İletişiminden Sorumlu Yöneticisi Elliot Schrage, şikete yönelik eleştirilere karşı çalışması için bir halkla ilişkiler şirketi tutulduğunu kabul etti.

Schrage bugün yayınlanan yazısında Facebookun, Definers Halkla İlişkiler şirketi ile anlaştığını kabul etti ve şirketin 2017de ABDdeki başkanlık seçimlerinden sonra Facebook aleyhine haberlerin yapıldığı bir dönemde tutulduğunu aktardı.

SOROSA KARŞI ÇALIŞMASINI İSTEDİK

Washington merkezli Definers Halkla İlişkiler şirketinin hedef aldığı isimler arasında Facebooku eleştiren spekülatör milyarder George Soros da var.

George Sorosa karşı da çalışmalarını istedik mi? Evet diyen Schrage, Sorosun Ocak 2018de Davosta yaptığı konuşmada Facebooka “Toplum için bir tehdit oluşturuyor” sözünü kullandığını, bunun arkasında finansal bir niyet olup olmadığının araştırılması için Definersa görev verildiğini kabul etti.

Olayın ortaya çıkması üzerine yatırımcıların şirketin CEOsu Mark Zuckerbergin istifasını istediği ve Facebook’un Definers Public Affairs ile ilişkisini sonlandırdığı duyurulmuştu.

Son güncelleme: 19:14 22.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı