• Turkhane Logo

Apple: Türkiye'de satışlar düştü, fiyat indiriyoruz

Türkiye'de satışları kan kaybeden Apple, fiyatları düşürme kararı aldı.

14:39 30 Ocak 2019 Çarşamba
Apple: Türkiye'de satışlar düştü, fiyat indiriyoruz
Türkiye'de satışları kan kaybeden Apple, fiyatları düşürme kararı aldı.




Karar, Appleın bir numaralı ismi Tim Cook tarafından kamuoyuna duyuruldu. 


Ağustos ayında, dolar kurunun önü alınamaz bir şekilde yükselmesinin ardından, Apple ürünlerine de zam gelmiş, bu da satışları olumsuz yönde etkilemişti.

Öncesinde de ABD ile yaşanan Rahip Andrew Brunson krizi nedeniyle, iPhone marka telefonların satın alınmaması için bir kampanya başlatılmış ve kimi AKPli, MHPli siyasetçiler telefonlarını kameralar önünde parçalamıştı.

Cook, 2019 yılında Türkiyedeki iPhone fiyatlarını düşüreceğini belirtti ve ilk kez hem Türkiye hem de Çinde satışlarının düştüğünü kabul etti.

Apple CEOsu Tim Cook, Reutersa yaptığı açıklamada, bazı ülkelerdeki para birimlerinin değer kaybına göre iPhone fiyatlandırmalarını yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Tim Cook ilk defa Türkiyede ve Çinde satışların düştüğünü de kabul etti.

Cook röportajında Türkiyede yaşanan ekonomik gelişmelere de değinerek, Türkiye gibi pazarlarda, yerel paranın dolar karşısında çok fazla değer kaybetmesi bizleri oldukça etkiledi. Özellikle Türk Lirasının dolar karşısında yüzde 33 değer kaybetmesi, satışlarımızda 700 milyon dolarlık bir gerileme yaşamasına neden oldu. Kur farkı nedeniyle sorun yaşadığımız Türkiye gibi ülkelerde fiyat indirimi uygulayacağız dedi.

Tim Cook, Türkiyedeki fiyatlara ne zaman indirim uygulanacağı konusuna açıklık getirmedi. Görünüşe göre Apple, satışların düşmesinden sonra takındığı rahat tavrı bırakıp panik havasına yavaş yavaş girmeye başlıyor.

 

Son güncelleme: 14:39 30.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı