• Turkhane Logo

Yüzde 30’un altına düşen Erdoğan meydandaki CHP’lileri saydırıyor

Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingine katılımı polemiğe çeviren Erdoğan’ın partisi AKP’deki büyük erime anketlere de yansıdı.

23:45 05 Aralık 2021 Pazar
Yüzde 30’un altına düşen Erdoğan meydandaki CHP’lileri saydırıyor
Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingine katılımı polemiğe çeviren Erdoğan’ın partisi AKP’deki büyük erime anketlere de yansıdı.



MAK Danışmanlık’ın son anketi, iktidar partisinin yüzde 30’un altına düştüğünü gösterirken, AKP’liler açılışlara bile gelmeyen vatandaşa dert yanıyor.

 Erken seçim çağrısıyla meydanlara inen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk mitingini Mersin’de gerçekleştirdi. Konuşmasından önce sahneyi esnaf, atanamayan öğretmen ve çiftçiye bırakan Kılıçdaroğlu, ardından kendisi konuştu.


Mitingdeki katılımcı sayısı ise siyasi polemiğe neden oldu.

/

CHP’liler 200 bin kişi topladıklarına dair açıklamalar yapınca Siir’te açılış törenine katılan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de kendisi kadar kalabalık toplayamadığını söyledi. Mitinge katılan sayısının elinde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Topladığın kalabalık ortada. Rakamlar elimizde” dedi.

Akşam saatlerinde ise Anadolu Ajansı (AA), valiliğe dayandırdığı haberinde katılımcısı sayısının 21 bin 500 olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Rakamları TÜİK’ten mi aldınız diyerek” ajansın haberiyle dalga geçti.

GİDİYORSUNUZ!

Bir tepki de eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar’dan geldi. Erdoğan ve AKP’lilerin mitinge katılanlara ‘kalabalık’ diyerek hitap etmelerini eleştiren Sağlar, “Neymiş, Mersin’de “kalabalık” toplanamamış. Bu yalan makinasının neresini düzeltelim? Bir kere onun adı “kalabalık” değil, Halk. Bu bir! Mersin Halkı caddelerden, meydanlardan taştı. Bu iki! Haberiniz olsun gidiyorsunuz. Bu da üç!

AKP’DE BÜYÜK ERİME

Gazeteci Gökhan Özbek’in 23 Derece programının konuk olan MAK Danışmanlık sahibi Mehmet Ali Kulat, hazırladıkları son anket çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kulat’ın verdiği bilgiler arasında en dikkat çekici konu ise AKP’nin oy oranı. Kulat, AKP’nin oyunun yüzde 30’un altına indiğini duyurdu.



Erime AKP’lilerin katıldığı açılışlara da yansıyor. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta açılış şoku yaşadı. Açılışa kimsenin gelmemesine tepki gösteren Ünal’a katılımcılar, son aylarda art arda gelen zamlardan şikayetçi oldu.

Son güncelleme: 23:45 05.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı