• Turkhane Logo

Yeniçağ yazarı: Erdoğan havlu attı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, yapacağı açıklanan 39 mitingin ertelenmesi kararı pek çok kulisi de beraberinde getirdi.

11:33 13 Haziran 2019 Perşembe
Yeniçağ yazarı: Erdoğan havlu attı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, yapacağı açıklanan 39 mitingin ertelenmesi kararı pek çok kulisi de beraberinde getirdi.





Kimi yorumculara göre, Erdoğan kendini bir yenilgiye hazırlıyor. Zira, Binali Yıldırımın, Ekrem İmamoğlu karşısındaki olası bir mağlubiyetinde okların kendisini işaret etmesini istemiyor.


Erdoğan İmamoğlu karşı karşıya algısının oluşmasını istemediği için de sahayı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırıma bıraktığı yaklaşımı giderek ağırlık kazanırken, Yeniçağ Gazetesi yazarı Burhan Ayeri, tabloyu, Erdoğan havlu attı şeklinde özetliyor ve ekliyor:

Bunun nedeni çok net; gizlice yaptırılan ve kamuoyuna açıklanmayan anketler, Ak Partide moralleri bozdu. Ancak ne kadar havlu atsalar da 23 Hazirandaki seçim İmamoğlu ile Erdoğan arasında geçecektir. Mutfak yangını ortada, yiyecek-içecek fiyatları fren balatalarını çoktan yaktı.

Yine Yeniçağ yazarlarından Orhan Uğuroğlu, Erdoğanın metal yorgunluk içinde olduğunu belirtiyor.

Türkiye Cumhuriyetinin yönetim şekli 16 Nisan referandumu ile değişti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi (CHS) denilen tek adam tarafından yönetilen bir rejim haline dönüştürüldü ki geçen süre bu sistemin büyük bir yanılgı olduğunu ortaya çıkardı yorumunu yapan Uğuroğlu, bu sistemin değişmesi gerektiğini ve ülkeyi sürüklediği noktayı da şu satırlarla özetliyor:

Bu garabet CHSnin değişmesi için toplumsal zemin de ekonomik zemin de hukuki zemin de hazır. İnanıyorum ki Erdoğanda bu ağır yükün altında eziliyor, metal yorgunluğu sadece AKPde kalmıyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm organlarına yayılıyor.

İşte hukuk sistemi, işte eğitim sistemi, işte sağlık sistemi, işte tarım sistemi, işte ekonomik sistem hepsi felç… Hepsi gün geçtikçe metal yorgunluğu nedeniyle AKP iktidarı ile birlikte eriyor…

Son güncelleme: 11:33 13.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı