• Turkhane Logo

​Yeni Şafak yazarı: AK Parti için 'büyü bozuldu' demenin tam vakti

AKP için son yıllarda zaman zaman dile getirilen "büyü bozuldu" yorumu bir kez daha revaçta.

15:29 12 Temmuz 2019 Cuma
​Yeni Şafak yazarı: AK Parti için 'büyü bozuldu' demenin tam vakti
AKP için son yıllarda zaman zaman dile getirilen "büyü bozuldu" yorumu bir kez daha revaçta.





Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak, bu ifadeyi kullanan son isimlerden.


AKP için büyü bozuldu demenin tam vakti olduğunu söyleyen Albayrak, Sanırım sadece İstanbul seçim sonuçlarına değil, parti içinde uzun zamandır süren yaprak dökümünün son halkası olarak eski Bakan Ali Babacan’ın da ayrılarak Abdullah Gül’le birlikte bir parti kurma çalışmalarına başlamasına da bakarsak, diyebiliriz ki, büyü bozuldu ifadesini kullanıyor. 

Elbette iki kilo patatesle, üç soğana şehri verdi İstanbullu diyenlerden değilim diyen Albayrak, AK Parti’nin toplumun yarısından çoğuyla kurduğu özel bağın gevşemeye, eprimeye başlamasının miladı hakkında muhtelif rivayetler olsa da, görünür olduğu ilk nokta İstanbul seçimleriydi görüşünü dile getiriyor.

Ekonominin, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de seçmen davranışını yönlendiren önemli faktörlerden biri olduğunun altını çizen yazar, 17 yıllık iktidarda ilk defa ekonomik sınanma yaşandığını kaydediyor ve ekliyor:

Elbette “iki kilo patatesle, üç soğana şehri verdi İstanbullu” diyenlerden değilim, bu cümleyi kurmak eski muktedirlerin düştüğü kibir hatasına düşmek olur ki, zaten 15 Temmuz’da kelleyi koltuğa alıp sokaklara çıkan, vatan uğrunda şehitler, gaziler veren bu milletin hak ettiği yargı da bu olmazdı doğrusu. İstanbul’un CHP’ye geçmesi noktasına gelinmesinde birden çok faktör rol oynadı. Büyünün bozulmasına neden olan ve çoğu maddi olmayan bu faktörlerin bir kısmına daha önce değinmiştim. Ekonomi ise maddi sebepler arasında ve kabul edelim ki sıkı bir sebep. Türkiye’de bir süredir hayat pahalılığının yanı sıra işsizlik oranı çok yüksek.

Son güncelleme: 15:29 12.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı