• Turkhane Logo

Yanlış kordinat Perinçek ekibinin işi mi?

CIA Başkanı ziyaretinden rahatsız olan Perinçek ekibi, Rus bombardımanına yol mu verdi?

11:58 12 Şubat 2017 Pazar
Yanlış kordinat Perinçek ekibinin işi mi?
CIA Başkanı ziyaretinden rahatsız olan Perinçek ekibi, Rus bombardımanına yol mu verdi?

RUSYA TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN ASKERLER VE ŞÜPHELİ NOKTALAR?

Geçtiğimiz hafta içinde bir Rus uçağı, El Bab’da koordinasyon içinde olduğu iddia edilen Türk güçlerini kazaen vurdu. 3 askerin şehit olduğu ve 11 askerin yaralandığı ve Rusyanın bunu istemeden yaptığı bilgisine dün saat 17:50de Genelkurmay Başkanlığımız tarafından yapılan açıklamada yer verildi. Türk Genelkurmayı, olayın bir kaza olduğunu duyurmada Ruslardan bile hızlı davrandı. Öyle ki Rus haber organı Sputnik bile haberi Türk kaynaklarına dayanarak kaza olarak verdi.

Aynı açıklamada, Rus Devlet Başkanı Putinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradığı ve taziye dileklerini ilettiği de kayıtlıydı. Sonrasında Rus yetkililer bu bilgiyi teyit eden beyanlarda bulundu.

Akabinde, Rusya Federasyonu Sözcüsü Dimitri Peşkovun Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulan hedeflerin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen koordinatlar olduğu, bu noktada Türk askerinin ölmaması gerektiği açıklaması kafaları daha da karıştırdı.

ORTADA ÖZÜR FİLAN YOK!

İlginç olan husus, tüm bunlar olurken ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu bu olay kuru bir özürle geçiştirilemez dedi. Kimse demedi ki ne özrü Sayın Kılıçdaroğlu, ortada özür filan yok.

Tabi havuz medyası da zaman kaybetmeden Hükümeti zafiyet içerisinde göstermemek için yayınlara başladı.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Son  açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden Genelkurmay Başkanlığı yeni bir açıklama daha yayınladı.

Genelkurmay, Rusya tarafından yapılan açıklamaya cevap verdi. Türkiyenin, askerlerimizin bulunduğu koordinatları birçok kez Rus yetkililerle paylaştığı ve askerlerimizin 10 gündür aynı noktada konuşlu olduğu ifade edildi.

Rus medyasında ise Rus uçaklarının operasyon hedefini belirlediği zamanla operasyonun gerçekleştirildiği zaman arasında geçen sürede, sahadaki Türk askerlerinin yer değiştirdiği ve bu bilginin Rus askeri yetkilileri ile paylaşılmadığı iddia edilerek sorumluluk Türkiyeye atılmakta.

Birbiriyle çelişen açıklama ve bilgiler dikkatleri devlet kurumlarında  yaşanan zafiyete çevirmekte. Sosyal medyada yapılan yorumlarda TSKnın kendisiyle çeliştiği ve içerisine düşülen durumun onur kırıcı olduğu belirtildi.

KOMPLO TEORİSİ DEMEYİN

Rusyanın söz konusu saldırısının CIA Başkanının ilk yurt dışı ziyaretini Türkiyeye yaptığı ana denk gelmesi dikkat çekici ve bu konu hakkında da  yazılar kaleme alındı.

Buna ek olarak, 15 Temmuz sonrası orduda yapılan tasfiyelerin ardından, TSK içerisinde Perinçek ve Erdoğan taraftarı iki grubun meydanı boş bularak birbiriyle çekişmeye girdiği ve birbirini hata yapmaya zorladığı dile getirilen diğer bir söylenti.  Birbiriyle çelişen açıklamaların ve medyadaki bilgi kirliliğinin ardında bu gerçek var denirse şaşıracak kaç kişi var aramızda?

Son güncelleme: 11:58 12.02.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı