• Turkhane Logo

Yandaş Kemal Öztürk, ‘yandaş basın’ı yazdı: Leylek göçü kesilse, dış güçlere bağlayacaklar

AA Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, dünyanın önde gelen kamu yayıncılık kuruluşlarının +90 girişimini köşesine taşıdı.

10:09 03 Mayıs 2019 Cuma
Yandaş Kemal Öztürk, ‘yandaş basın’ı yazdı: Leylek göçü kesilse, dış güçlere bağlayacaklar
AA Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, dünyanın önde gelen kamu yayıncılık kuruluşlarının +90 girişimini köşesine taşıdı.



Öztürk Düşünsenize, benzine zam haberi yayınlamadı bir ara bizim medya. Tabii ki millet bu gibi medya kuruluşlarına inanmaz, gidip yabancı medyayı okur. dedi.

Pazartesi günü Youtube üzerinden ‘tarafsız gündeme bağlan’ sloganıyla yayına geçen +90 girişimini köşesine taşıyan eski AA Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, “Türkiye’de medya öylesine kötü durumda ki, halk artık bu yayınları okumadığından, haber ihtiyacını artık yabancı medyadan karşılıyor. Düşünsenize, benzine zam haberi yayınlamadı bir ara bizim medya. Tabii ki millet bu gibi medya kuruluşlarına inanmaz, gidip yabancı medyayı okur.” ifadelerini kullandı.


+90 projesi için, “Amaçları ekonomik kazanç değil, gazetecilik kaygısı değil”diyen Öztürk, ‘Medyayı Muazzama’ başlıklı yazısında, “Ben devlet destekli bu medya projelerinin ve kar amacı gütmeyen tüm girişimlerin politik bir amaç taşıdığına inanıyorum.” dedi.

‘LEYLEK GÖÇÜNÜ BİLE DIŞ GÜÇLERE BAĞLIYORLAR’

ABD’den Amerika’nın Sesi (VOA), Almanya’dan Deutsche Welle (DW), Fransa’dan France 24 (F24) ve İngiltere’den BBC gibi, dünyanın en büyük dört devlet medya kuruluşu bir araya gelerek kurulan Türkçe Youtube kanalı ile ilgili komplo teorilerini de sıralayan ve ‘medyayı muazzama’ tanımlaması yapan Öztürk, yandaş medya ilgili de eleştiriler yaptı.

Öztürk, şunları söyledi:

“Tabii bizim medyada birçok kavramın içi boşaltıldığı ve inandırıcılığı kalmadığı için, “dış güçlerin medya operasyonu” diyemiyorum bu projeye artık. Zira bazı yazarlarımız leylek göçü kesilse, bunu da dış güçlere bağlayacak kadar kavramı perişan ettiler.”



ALMANYA PROJEYE 5 MİLYON EURO AYIRDI

Öztürk, DW’nin, bu proje için 5 milyon EURO ayırdığını söyleyerek, “Bunca yıldır medya sektöründe olan biri olarak böyle bir proje görmedim. Ve tarihinde ilk defa bu tür bir ortaklığa giren medya kurumlarının amacını da anlamadım.” dedi.

Proje ile ilgili dolaylı olarak Gülen Cemaati ile de bağlantı kuran ve yeteri kadar fikrinin olmadığını belirten Öztürk, yazısını, “Üç şey söyleyerek yazıyı tamamlayayım” sözleriyle bitirdi:

1. Yabancı medyanın bir ikisi istisna, çoğunun Türkiye’ye gelmesinin politik amaçları var. Bu yüzden okuyucuların yayınları ihtiyatlı takip etmesini tavsiye ederim.

2. Türkiye’deki medya güvenilirliği perişan halde. Acilen bu düzen değişmeli. Güvenilir medya organları haya geçirilmeli. Yabancı medyanın gücü ancak bu şekilde dengelenebilir.

3. Yabancı medyanın Türkçe servislerinde çalışan insanların hepsine “ülke düşmanı” diye bakılmamalı, vatansever olanlar çoğunlukta. Onlar da ekmek parası peşindeler.

Son güncelleme: 10:09 03.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı