• Turkhane Logo

Ve Dolmabahçe'de herşeyi itiraf ettiler

Gerçekler eninde sonunda ortaya çıktı. Hem de kendi ağızlarından.

13:36 21 Şubat 2017 Salı
Ve Dolmabahçe'de herşeyi itiraf ettiler
Gerçekler eninde sonunda ortaya çıktı. Hem de kendi ağızlarından.

Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, Dolmabahçe’de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasında geçen görüşmenin Hizmet Hareketi’yle ilgili olduğunu ve cemaatin bitirilmesi yönünde Büyükanıt’ın Erdoğan’ı ikna ettiğini açıkladı.

Eş zamanlı olarak Akit Yazarı Abdürrahman Dilipak ise 28 Şubat’ın ünlü Batı Çalışma Grubu’nu savundu ve BÇG’nin cemaati bitirmek için kurgulandığını yazdı.

BÜYÜK İTİRAFLAR
Dolmabahçe Mütabakatı olarak bilinen ve dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’la dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan arasında geçen görüşmenin sır perdesi nihayet aralandı. 2007 yılında gerçekleşen görüşmede varılan mütabakatın Hizmet Hareketi üzerine olduğu ortaya çıktı. İtirafı yapan bizzat Başbakan Binali Yıldırım’ın Başdanışmanı Abdülkadir Özkan.

Habertürk Gazetesi’ne verdiği demeçte Abdülkadir Özkan, aynen şunları söyledi:

“Çok enteresan bir şey söyleyeceğim. Hatırlarsanız Sayın Erdoğan Başbakan olduğu dönemde Dolmabahçe’deki ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile özel bir görüşme yapmıştı. İçeriği açıklanmadı ve Büyükanıt ‘Benimle mezara girecek’ dedi. O görüşmeden tam bir ay sonra Ümraniye’de bir gecekonduda mühimmatlar bulundu. Sonra Poyrazköy baskını oldu ve Ergenekon süreci başladı. Bence Sayın Büyükanıt o gün bu cemaatin devlet, emniyet, istihbarat ve ordu içinde ulaşmış oldukları tehlikeli noktayı Sayın Erdoğan’a haber verdi ve ikna etti. 2007’de Erdoğan bu örgütün devlet içerisinden tasfiye edilme operasyonunu başlatacaktı.”

ERGENEKON OPERASYONU ENGEL OLMUŞ
Abdülkadir Özkan’a göre Erdoğan’ın başlatacağı tasfiyeyi engelleyen ise Ergenekon operasyonu süreci olmuş. Ancak Erdoğan bir süre bekledikten sonra 2011’de Dershanelerin kapatma süreciyle tasfiyeyi yeniden başlatmış.

Böylece Başdanışman Özkan, dershanelerin kapatılma kararının eğitimle ilgili olmadığını, Hizmet Hareketi’ni bitirmek için atılan ilk adım olduğunu da itiraf etmiş oldu. Özkan, tasfiye sürecinin başlangıcını anlatırken şöyle dedi: “Erdoğan, 2011 sonrasında da dershaneler tartışmasını açarak örgütün tasfiye sürecini başlattı.”

2004’ÜN DEVAMIYDI
Erdoğan, 2004 yılında Hizmet Hareketi’ni ve Nurcu olarak nitelenen akımları bitirmek için alınan MGK Kararları’na imza atmıştı. Başdanışman Abdülkadir Özkan’ın Dolmabahçe Mütabakatı’yla ilgili ifşaatları, 2004 MGK’sının Erdoğan tarafından uygulanmak için fırsat kollandığını da göstermiş oldu.

TARİHE GEÇECEK BÇG İTİRAFI
Hizmet Hareketi’ne karşı bir diğer büyük itiraf da Akit Gazetesi yazarı ve İslamcıların önde gelen isimlerinden Abdurrahman Dilipak’tan geldi. 28 Şubat’ı savunma noktasına kadar ilerleyen Dilipak, Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile ilgili tarihi itiraflarda bulundu.

Dilipak, BÇG’nin Hizmet Hareketi’ne karşı kurgulandığını söyleyerek 28 Şubat’ın aslında Hizmet’i hedeflediğini yazdı. Dilipak şöyle yazdı:

“BÇG, F..Ö’ye karşı yapılandırılmıştı.. Ama adamlar işi azıttılar, din ve dindarlara karşı “TOPYEKÛN BİR SAVAŞ”a döndü iş.  …Tezkere günlerinde (1 Mart 2003), aslında Türkiye fiilen ABD’nin kontrolüne geçecekti. O BÇG’liler, yani daha sonra Ergenekon ve Balyoz’da içeri alınanlar daha o gün Irak’a gönderilecek, orada başlarına çuval geçirilecek. Daha sonra 15 Temmuz darbecileri gidip, onları kurtaracak, onlar emekli edilip, yerine F..Ö’cüler geçirilecekti. Bu da bir darbe senaryosu idi. Bu da olmadı…. Ergenekon-Balyoz da (12.06.2007) dolaylı bir darbe girişimi idi.. Ordudaki BÇG kanadı tasfiye edilip, yerine kendi kadroları yerleştirilecek ve iş bitirilecekti. Erdoğan Beşiktaş’taki ofisinde Büyükanıt’la yaptığı görüşme sonucu o yol da kapatıldı..”

Son güncelleme: 13:36 21.02.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı