• Turkhane Logo

Türkiye’nin mültecilere tahammülü kalmadı

Suriyelilerin ardından Afganların da Türkiye’de akın etmeleri, ülkede mülteci sorununu giderek büyütüyor. Mültecilerle ilgili son günlerde gazeteciler ve akademisyenlerin pozitif yorumları sosyal medyada büyük tepkilere neden oluyor.

15:52 20 Temmuz 2021 Salı
Türkiye’nin mültecilere tahammülü kalmadı
Suriyelilerin ardından Afganların da Türkiye’de akın etmeleri, ülkede mülteci sorununu giderek büyütüyor. Mültecilerle ilgili son günlerde gazeteciler ve akademisyenlerin pozitif yorumları sosyal medyada büyük tepkilere neden oluyor.



– Türkiye’de yaklaşık 4 milyon Suriyeli ve 500 bin Afgan mülteci yaşıyor. Afganistan’daki karışıklıkların artması sonrası ülkeden ayrılacağı açıklanan 10 milyon Afgan’la birlikte bu sayının milyonları bulması bekleniyor. Bu dönemde gazeteciler ve akademisyenlerin mültecilerle ilgili pozitif yorumları tepki çekti. Sosyal medyada duruma tepki gösterenler, “mülteci güzellemesi” yapanların “maaş aldıkları” ülkelerin haklarını savunmakla suçlandı.

TARİH BOYUNCA ANADOLU MİSAFİR ÜLKESİ


Mültecilerle ilgili yorumları nedeniyle Ruşen Çakır, Şirin Payzın, Nevşin Mengü ve son olarak da Murat Bardakçı büyük tepki çekti. Bardakçı’nın Afganlar’ın Türkiye’ye göç etmesiyle ilgili “Gelecek insani birşey. Anadolu misafir ülkesidir, bu misafirlerin hepsi ev sahibi olmuştur” yorumuna sosyal medyada binlerce tepki paylaşımı geldi. Çakır, Payzın, Mengü ve Bardakçı’ya yönelik yapılan tepki paylaşımlarından bazıları şöyle:

“NE CİNS DÜŞMANLARSINIZ YA”

Abi milletin canı burnunda, bir de Murat Bardakçı gibi tipler, iyice sinir bozuyor yahu.

Neden Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu Suriyeli ve Afgan güzellemesi yapıyor? Hayatımda gördüğüm en saçma söz “Gelen ev sahibi olur.” İçimizdeki ne cins düşmanlarsınız ya

Murat Bardakçı kimin sözcülüğünü yapıyorsun?Sen sokakta gezmiyorsun galiba. Ülkenin sosyokültürel tüm dengesinin değiştiğinin farkında değilsin herhalde. Ne demek herkes gelir ya?

Mülteci güzellemesi yapan, mültecilerle birlikte defolup gidebilir.

MAAŞ ALDIKLARI ÜLKENİN DÜZENİ BOZULMASIN DİYE GÜZELLEME YAPIYORLAR

Mülteci güzellemesi yapanlar, yarın öbür gün bu v2.021 modelleri canınıza ve malınıza kastettiğinde yanınızda tek bir kişiyi bile bulamayacaksınız. 2023’te kendi halkından ümidini kesenler çareyi ithal oylarda buluyor.

Benim yakınmam ve isyanım AB’ye kapağı attıktan sonra bu bahtsız insanlar Yunan sınırından öteye burunlarını çıkarmasınlar ve maaş aldıkları merkezin düzenini sarsmasınlar diye, Berlin’den bana mülteci güzellemesi yapan ve ülkenin geleceğine aldığı maaş uğruna kibrit çakanlara.

Mülteci güzellemesi yapan herkes mültecilerle birlikte Afganistan ve Suriye’ye geri yollanmalıdır

HEPSİNİN SIĞINACAKLARI 2. BİR VATANLARI VAR

Ülkemiz şu an bir demografik işgal/saldırı altında ve bu demografik işgali “insan hakları, mülteci hakları, uluslararası sözleşmeler” diyerek haklı göstermeye çalışan bazı sözde aydınlar, akademisyenler var.

AB fonlarıyla geçindiğiniz için AB’ye uşaklık yapıyorsunuz. Bu sözde aydınlar, sözde akademisyenler yurtdışı kaynaklı düşünce kuruluşları tarafından fonlanıyor. Türkiye’nin mültecilere bakmak zorunda olduğunu,
mültecileri kabul etmek zorunda olduğumuz algısını yayıyorlar.

Bunların hepsinin keyfi yerinde. Bunların hepsi yurtdışından fonlanıyorlar ve Türkiye yıkılırsa sığınacakları 2. bir vatanları var.

AB FONLARINI SEMİRMEKTEN BESİLİYE DÖNMÜŞLER

İnsanlık tarihinin hiç bir aşamasında, bir ülkeye, bu kadar yabancı alımı yapılmadı; bunun eşi benzeri yok.

AB sınırına 50 bin kişi dayanınca adamlar ayağa kalkıyor, başta Suudi Arabistan olmak üzere ultra zengin körfez ülkeleri 1 tane bile insanı sınırlarından içeri sokmuyor. Dünyada bütün bunlar olup biterken, 10 milyondan fazla yabancının Türkiye’ye girmesiyle birlikte biz gariban Türkler işsiz kalmaya, ev kiraları 3-5 katına çıkmaya başladı. Ancak bütün bu olup bitenler, AB fonlarını semirmekten besiliye dönmüşlerin umrunda değil.

Eğer ortada bir mülteci sorunu varsa, bütün dünya ülkeleri bunları eşit olarak paylaşmalıdır. tek bir tane ülkenin sırtına binip, o ülkenin zaten gariban olan halkını iyice yoksulluğa, işsizliğe, sefalete itmek vicdani bir durum değildir. Bütün bunları, Ruşen Çakır ve müritlerinin anlayabilmesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum.

ONLAR ZATEN MAAŞLI ELEMANLAR

Yurtdışından fonlananlar, Türkiye’yi hedef alan göç hareketlerini “Ama onlar da insan” diyerek basit bir kurguyla manipüle etmek istiyor.

Afganistan neden iç savaşın eşiğinde? Bunlara kim yol açtı? Hedef İran, Irak değil de neden yine/yeniden Türkiye? Fikriniz yok mu!

Mülteci çöplüğü olunulması isteniyor. Ve bu durum, “Din kardeşi-mazlum..” diye devam eden savunmalarla devam ediyor.

Hatta karşıdakine ırkçı diye saldırmalarla. Yurtdışından fonlananlar bunu yapar peki Mhp, Akp, Vp neden buna susar?

Muhalefetin batıcı kısmı topa girdi. BOP bayrağının iktidar değişse bile yere düşmeyeceğini gösterdiler. İktidarı, muhalefeti alayı BOP’çu bunların, yazık ülkeme

Yahu onlar zaten maaşlı eleman. Para için vatanını pazarlayan hain. Bu tipler tarihin her döneminde vardı. Yine var olacaklar. Bu tiplere prim verenleri de saygı duyanları da makam verenleri de bu halk çok iyi görüyor. Bu
kafayla biraz daha devam etsinler.

Hepsinin fikri var ama karakteri yok para için her haltı yapar bunlar…

  Fatih Altaylı: İpini koparan buraya mı gelsin?

Murat Bardakçı: Gelecek, insani şeydir.

Fatih Altaylı: Mesela biz buradan 2 milyon Türk kalkıp Paris’e gidebilir miyiz? Afrika’dan geçenlerin üzerine savaş gemisi sürüyorlar.

pic.twitter.com/SskG0KSf6k — Muhbir (@AjansMuhbir) July 19, 2021
 

Son güncelleme: 15:52 20.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı