• Turkhane Logo

Türk okullarına iftiraları AKP fonlamış!

AKP'nin ABD'deki Hizmet Hareketine yakın Türk okullarını fişlemek ve kapattırmak için ABD'li düşünce kuruluşuna 37.500 dolar ödeme yaptığı ortaya çıktı. Yani bu okullarla ilgili atılan tüm yalan ve iftiranın AKP tarafından fonlandığı deşifre oldu!

11:24 16 Mart 2017 Perşembe
Türk okullarına iftiraları AKP fonlamış!
AKP'nin ABD'deki Hizmet Hareketine yakın Türk okullarını fişlemek ve kapattırmak için ABD'li düşünce kuruluşuna 37.500 dolar ödeme yaptığı ortaya çıktı. Yani bu okullarla ilgili atılan tüm yalan ve iftiranın AKP tarafından fonlandığı deşifre oldu!


USA TODAY grubun haber sitesi Amerikan Cincinatyde yer alan habere göre Türkiye, ABDde Hizmet Hareketine ait charter okullarına karşı çalışmalar yapan düşünce kuruluşu ProgressOhioya 37,500 dolar resmi ödeme yaptı. Amerika, İngiltere, Fransa gibi dev ülkeler Türkiyedeki özel ve devlet okullarına yatırım yaparak her türlü desteği verirken AKP iktidarının Türk okullarına düşmanlığı böylece bir kez daha ortaya çıktı. 

İşte Amerikan basınında tartışmalara neden olan USA Today muhabiri Fredreka Schoutenın kaleme aldığı o haber:

Liberal think tank (düşünce kuruluşu ProgressOhionun, eyalet (Ohio) genelinde faaliyet gösteren Horizon Bilim Akademisine ait charter okullarını kapattırmak istediği sır değil. Yeni olan şu: ProgressOhio, bu misyonu için Türk hükümetinden 37 bin 500 dolar para aldı. Bu dolaylı bir ödeme. Türk hükümeti, charter okullarını araştırmak için uluslararası bir hukuk firmasıyla anlaştı. Londra merkezli Amsterdam hukuk bürosu da ProgressOhioyu ücretle tuttu. 

Tüm bunların merkezinde, Ohiodaki bir grup charter okulları bulunuyor. Özellikle Bond Hilldeki okulun Gönüllü sürgün Türk vaizle ilişkili olduğu iddia ediliyor. Okul yönetimi ise bu bağlantıyı reddediyor. 

Progress Ohio Başkanı Sandy Theis ödeme aldıklarını kabul etti, yıllardır görevlerinin Horizon okullarının uygulamalarını mercek altına almak olduğunu açıkladı. Konu okulların kalitesiyle alakalı Türk politikasıyla değil diyen Sandy, Özellikle bunun dışında kaldık, önemsediğimiz paramızı çarçur edip çocuklarımıza zarar vermeyi bırakmak diye konuştu.

BASKICI REJİM TARAFINDAN SATIN ALINMIŞ

Charter okullarını denetleyen Concept Schools sözcüsü Mark Weaver ise Türkiyeden yapılan bu ödemenin ProgressOhionun haksız biçimde Horizon okullarını hedef aldığı tezini kanıtladığını söyledi. 

Yıllarca şöyle biliyorduk: ProgressOhio öğretmenler birliği tarafından finanse ediliyor diyen Weaver ekledi: Artık biliyoruz ki ProgressOhio, Türkiyedeki zalim/baskıcı bir rejim tarafından satın alınmış ve ödeme yapılmış.

ÇİRKİN İDDİALARIN ARKASINDAN AKP ÇIKTI!
Türkiyede Erdoğan rejiminin Hizmet Hareketine karşı olduğu ve 15 Temmuzu yapmakla suçladığı bilgisi verilen haberde ayrıca AKPnin Amsterdam hukuk bürosuna para ödeyerek Hizmet hareketinin dünya çapındaki kurumlarıyla ilgili bir takım iddialar ortaya attığı belirtildi. 

ProgressOhioya Amsterdam&Partners üzerinden yapılan bu ödemenin ifşa olmasının ardından bu alış-verişin ABD Adalet Bakanlığının Yabancı Şirketlerin Kaydı düzenlemesine aykırı olduğunun altı çizildi. Çünkü bu düzenlemeye göre yabancı ülkeleri temsil edenlerin o devletlerle ne tür bir ilişki içinde olduklarını açıklamaları gerekiyor. Yani ABD yasaları, AKPnin paravan şirketler üzerinden yaptığı ödemelerle yürüttüğü bu gizli faaliyetlere izin vermiyor.

USULSÜZ ÖDEMELER İFŞA OLDU
Haberde ABD Adalet Bakanlığının incelemesine takılan AKPnin yaptığı ödemeler tarihleriyle beraber yer aldı. 5-12 ve 27 Ağustosta 7.500er dolar ödeme yapan AKP,  14 Kasımda 15 bin dolar daha ödeme yapıyor. Bunlar resmi belgelerle ispatlanan ödemeler, yani AKPnin el altından başka ödeme yapıp yapmadığı bilinmiyor. 

YALANLARI ABD FONLADI
Haberde ABDdeki Türk okullarının Ohia Eğitim Bakanlığı tarafından da incelendiği ifade edilirken bu okullarla ilgili 106 şikayetin çoğunluğunun somut olmayan suçlamalar olduğu ve bunların doğru çıkmadığı belirtildi ve sözcü Weaverın açıklamasına yer verildi: Bu suçlamaların yalan olduğu defalarca ortaya çıktı. Ve şimdi, bu yalanların Türk hükümetinin parasıyla fonlandığını artık biliyoruz.

Aktif Haber


 

Son güncelleme: 11:24 16.03.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı