• Turkhane Logo

Turgut Özal bakanına acımadı Erdoğan ise koruyor

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, rüşvet alan bakanını görevden alıp Yüce Divan’a gönderirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yolsuzluğa bulaşan bakanlarına kol kanat geriyor.

13:12 23 Haziran 2021 Çarşamba
Turgut Özal bakanına acımadı Erdoğan ise koruyor
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, rüşvet alan bakanını görevden alıp Yüce Divan’a gönderirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yolsuzluğa bulaşan bakanlarına kol kanat geriyor.




Erdoğan, her geçen gün yeni suçları ortaya saçılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise dokunamıyor.


Her fırsatta Adnan Menderes ve Turgut Özal’la kendisi arasında bağlar kuran AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özal’ın rüşvetçi bakanına yaptığını yapamıyor. 17- 25 Aralık döneminde bakanları Yüce Divan’a göndermeyen Erdoğan, şimdi de suçları ortaya saçılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu görevden alamıyor.

RÜŞVET İDDİASIYLA YÜCE DİVAN’DA YARGILANDI

1980 ihtilali sonrasında yapılan ilk seçimlerde Manisa’dan milletvekili seçilen İsmail Özdağlar, Özal’ın ilk kabinesinde ise devlet bakanlığı görevinde bulundu. Bir denizcilik şirketinden petrol taşımacılığı konusunda rüşvet istediği ortaya çıkan Özdağlar, “rüşvet almak” ve “görevini kötüye kullanmak” iddiasıyla 15 Mayıs 1985 tarihinde Yüce Divan’a sevkedildi. 1 Temmuz 1985’te başlayan yargılama, 14 Şubat 1986’da sona erdi. Davada, dönemin Başbakanı Turgut Özal da tanık olarak dinlendi. Yüce Divan Özdağlar’ı, “görevini kötüye kullanmak”tan 2 yıl hapis ve 30 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Anayasanın 84. maddesi gereğince 5 Mart 1986 tarihinde milletvekilliği düşürüldü.

SOYLU’NUN HER GÜN YENİ SUÇLARI ORTAYA SAÇILIYOR

Özal’ın aksine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, suç örgütü lideri Sedat Peker tarafından her geçen gün yeni suçları ortaya saçılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dokunamıyor. Bakan Soylu’nun doğrudan kendileri ya da yakınları suça karışmış kişilerle çektirdiği fotoğrafların sayısı albüm oluşturacak kadar artarken, iş insanlarının mallarına çökmek için emniyetten adliyeye kadar uzanan geniş bir suç örgütü kurduğu iddiası da bulunuyor. Silivri emniyet müdürünün intiharında parmağı olduğu öne sürülen Soylu’nun Peker ve Avusturya’da tutuklanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkmasında aracı olduğu iddia ediliyor. Peker’in Soylu ile ilgili ortaya attığı iddiaların birçok kaynak tarafından doğrulanmasına karşın Erdoğan’ın herhangi bir adım atmaması ise tepkiyle karşılanıyor.

Son güncelleme: 13:12 23.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı