• Turkhane Logo

Takan: Hakan Fidan'ın çok güvendiği eski MİT'çi Libya'ya gönderildi

Türkiye, Libya ile Doğu Akdeniz'de deniz sınırının belirlenmesi anlaşmasının ardından, bu ülkede devam eden iç savaşta asker gönderme seçeneğini masada tutarken, eski bir MİT personelinin kısa bir süre önce Libya'ya gönderildiği iddiası ortaya atıldı

19:35 23 Aralık 2019 Pazartesi
Takan: Hakan Fidan'ın çok güvendiği eski MİT'çi Libya'ya gönderildi
Türkiye, Libya ile Doğu Akdeniz'de deniz sınırının belirlenmesi anlaşmasının ardından, bu ülkede devam eden iç savaşta asker gönderme seçeneğini masada tutarken, eski bir MİT personelinin kısa bir süre önce Libya'ya gönderildiği iddiası ortaya atıldı



İddiayı köşesine taşıyan ise, Korkusuz yazarı Ahmet Takan. Bahse konu eski MİTçinin Hakan Fidana yakın bir isim olduğunu öne süren Takan, Türkiye, 2 hafta önce (Libya ile imzalanan güvenlik muhtırası TBMM’den geçmeden) Libya’ya çok özel bir eski MİT’çiyi göndermiş. İsimlendirmelere girmeyeceğim. Kısaca tarif etmek gerekirse, adı geçen bu MİT’çi Hakan Fidan’ın çok çok güvendiği biri…  Özel Kuvvetler’den gelme… 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından çok kritik operasyonlarda görev yaptıktan sonra –belki de dinlendirilmek ve unutulması için- çook uzak bir ülkeye gönderilmiş… Oradan Suriye’ye geçirildikten sonra da Libya’ya tayini çıkmış… Daha fazla detay istemeyin.  Prensiplerime ve inançlarıma göre, gazetecilik  yapma sınırım bundan öteye geçmez! ifadelerini kullandı.

Libyada Türkiye ile Rusyanın karşı karşıya gelme ihtimaline de dikkat çeken Takan, SADATın da işin içinde olduğunu savundu.


Yazısına İdlibden Türkiye sınırına yönelen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın 80 bin kişi olarak açıkladığı göç akını sorunu ile başlayan Takan, Hallaj, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yoğun saldırılar nedeniyle Kasım başından bu yana yaklaşık 205 bin sivilin yerinden edildiğini belirtti ifadelerini kullandı.

Takan yazısını şu satırlarla sürdürdü:

Halihazırdaki sıkıntı daha da büyüyecek. Üstelik sıkıntı tek boyutlu da değil… Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018’de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik rejim ve Rusya’nın saldırılarına sık sık şahit oluyoruz. Ne zaman Türkiye kendi güvenliği için bir hamle yapsa Rusya, İdlib üzerinden karşı hamle yapıyor. Barış Pınarı Harekatı sırasında olduğu gibi. Hani şu, ABD’nin hemen ardından mutabakat imzaladığımız ve davul-zurna ile ortak devriyeler attığımız Rusya var ya!… İşte o Rusya… İşte o, Tayyip Erdoğan’ın çook yakın dostu Putin, aklı sıra Türkiye’nin kulağını çekiyor. Ama bu sefer işi biraz daha azıtarak. Yüzlerce sivilin ölümü ve canı pahasına!..

Erdoğan, Rusya hakkında da, “Libya’da, Wagner denilen kuruluş vasıtasıyla bunlar adeta Hafter’in paralı askerleri olarak onun yanında görev yapıyorlar. Parasını kimler veriyor malum. Böyle bir durum söz konusu ve bütün bunlar karşısında tabii ki bizim seyirci kalmamız doğru değil” şeklinde konuşmuştu.

Kısaca izah etmek gerekirse; Wagner, Putin’in gizli ordusu  olarak biliniyor. ABD’nin Black Water’u gibi… Biraz daha zorlarsak, bizdeki SADAT!..

İnşallah, Rusya’da yapılacak görüşmelerde, Libya’da SADAT ve Wagner’in karşı karşıya gelip çarpışmalarının önüne geçecek bir formül bulunur!..

Son güncelleme: 19:35 23.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı