• Turkhane Logo

Süreç Erdoğanların lehine mi bitecek?

Sedat Peker’in en ağır iddialarına maruz kalan Süleyman Soylu’nun hükumet tarafından yalnız bırakılması iktidar ortaklarının arasını açacak gibi.

09:44 26 Mayıs 2021 Çarşamba
Süreç Erdoğanların lehine mi bitecek?
Sedat Peker’in en ağır iddialarına maruz kalan Süleyman Soylu’nun hükumet tarafından yalnız bırakılması iktidar ortaklarının arasını açacak gibi.



Peker’in başlattığı süreçte, partililerin uzun süreden beri istediği, Süleyman Soylu’nun gitmesi, MHP ile ortaklığın bitirilmesi ve partiye yük olmaya başlayan derin devlet artıklarından arınma yavaş yavaş gerçekleşiyor. Sosyal medyada olup bitenin Erdoğan’ın planı olma ihtimali tartışılıyor.

Sedat Peker’in konuşmalarının nereye uzanacağını kestirmek zor. Her konuşmasında farklı isimleri hedef alan Peker, bazı önemli isimlere de alttan alta mesaj gönderiyor. Remzi Gür üzerinden Erdoğan’a mesaj yolladığı gibi. Gür, Erdoğan’ın sırdaşı ve çocuklarına ABD’deki eğitimleri için burs veren iş insanı.


Yüzlerce analizden çıkan ortak sonuca göre, Sedat Peker videoları gelecek bölümlerde eninde sonunda Erdoğan’a gelip dayanacak. Çünkü, Sedat Peker’in üzerinde durduğu illegal işlerde parmağı olan ne Mehmet Ağar, Süleyman Soylu ne de Binali Yıldırım’ın Erdoğan’dan habersiz hareket etmesi düşünülemez.

Öte yandan, Erdoğan ne kendisine gönderilen örtülü mesajlara ne de yakın çevresinin suçlanmasına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Erdoğan’ın yanı sıra Albayrakların kontrolündeki Türk medyası da suçlanan devlet adamları ve siyasilere destek vermedi. Özellikle AKP içerisinden de destek bulamayan Süleyman Soylu bu süreçte yalnız bırakıldı.

İTTİFAK ZORDA

Kamuoyunda istifa beklentisi oluşurken, Erdoğan’ın destek çıkmadığı Soylu’ya AKP’nin iktidar ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek’ten destek geldi. Bu destek Cumhur İttifakı’nda onulmaz yaralara sebep olabilir.

AĞAR VE EKEN DİSKALİFİYE OLUYOR

Mehmet Ağar ve Korkut Eken’e ise sahip çıkan olmadı. Peker videoları ilk meyvelerini bu iki isim üzerinden vermeye başladı. Sedat Peker’in Kutlu Adalı ve Uğur Mumcu suikastı ile suçladığı Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in beraat aldığı JİTEM davasının yeniden görülmesi karara bağlandı.

NE OLUYOR NELER OLACAK

Peker’in videoları sonrası bunlar yaşanırken sosyal medyada Siyaset Bilimci adlı hesaptan, ‘Ne oluyor neler olacak’ başlığıyla ilginç bir dizi paylaşım yapıldı.

Yaşananların Erdoğan’ın planı gibi gösteren paylaşımlarda, “Erdoğan kurduğu saltanatı pekiştirmek istiyor. Bunun için 1. Kendi ailesi dışındaki aileleri diskalifiye etmeli (Binali Yıldırım, Albayrak vb) muazzam servetlerine el koymalı. 2. MHP ile ortaklığı bitirmeli. 3. Perinçek, Ağar vb eski kalıntılardan kurtulmalı 4. Oğul ve torunlarının iktidarını engelleyecek kimseleri ortadan kaldırmalı (Soylu, Fidan vb) 5.Rusya yörüngesinden çıkmalı. 6. Ülkeyi ABD güdümünde tipik Ortadoğu ülkesi yapmalı. 7.Kurduğu rejime tehdit olan unsurları yok etmeli” ifadeleri kullanıldı.

BİR 15 TEMMUZ DAHA YAŞANABİLİR

Sedat Peker’in videolarının çalışılmış olduğuna dikkat eken hesap, “En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir olay. Erdoğan gibi ayrıntı hastası bir insanın dikkatinden kaçma ihtimali çok zayıf. Aslında üstü kapalı bir darbe var iktidar ortaklarına. Bunun sonucunda 15 Temmuz benzeri bir süreç yaşanabilir” yorumunda bulundu.
  NELER OLUYOR NELER OLACAK?

Erdoğan kurduğu saltanatı pekiştirmek istiyor. Bunun için

1. Kendi ailesi dışındaki aileleri diskalifiye etmeli (Binali Yıldırım, Albayrak vb) muazzam servetlerine el koymalı
2. MHP ile ortaklığı bitirmeli #BuPisliğiHalkTemizler#akpicinhesapvakti pic.twitter.com/mWMhSfd5YL — Siyaset Bilimci (@SiyasetBilmci) May 25, 2021

Son güncelleme: 09:44 26.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı