• Turkhane Logo

Süleyman Soylu’ya kabineden destek çıkan olmadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uzun süre sessiz kaldığı Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek açıklaması yaptı.

11:24 27 Mayıs 2021 Perşembe
Süleyman Soylu’ya kabineden destek çıkan olmadı
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uzun süre sessiz kaldığı Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek açıklaması yaptı.



Erdoğan’ın açıklamasına karşın yakın çalışma ekibi ve kabinedeki bakanların Soylu’ya yönelik açıklama yapmaması dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yedi serilik videolarının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sahip çıkmaları sonrasında destek açıklaması yaptı. Erdoğan’ın desteğine rağmen bakanların sessiz kalması dikkat çekti.


PEKER’İN AÇIKLAMALARINA KAMUOYUNDAN BÜYÜK İLGİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya uzun yıllar yatırım yaptığı, parti genel başkanlığına getirilmesine kendisinin yardımcı olduğu, kendisinin Türkiye’den kaçmasında yardımı bulunduğu gibi çok sayıda iddiada bulundu. Soylu ise çıktığı iki televizyon programında bu iddiaları yalanladı. Kamuoyundan büyük destek gören, videoları on milyonlarca izlenen Peker’e karşı Soylu’ya Saray’dan uzun süre destek gelmemesi dikkat çekti.

İLK DESTEK BAHÇELİ’DEN ELDİ

Soylu’ya ilk destek Cumhur İttifakı ortağı MHP’den geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada Sedat Peker’in eleştirdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek çıkarak, “Soylu yalnız değildir. Hiç kimse boynuna tasma geçiremeyecek, buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek” dedi.

GİZLİ ORTAK DA SOYLU’YA DESTEK VERDİ

Kamuoyunda Cumhur İttifakı’nın gizli ortağı olarak görülen Vatan Partisi’nin lideri Doğu Perinçek de katıldığı bir televizyon programında Soylu’ya destek çıkarak, “Çünkü Soylu kim?, İçişleri Bakanı. ABD neden Süleyman Soylu’yu hedef alıyor? Çünkü ABD’nin kuvvetlerini bastırıyor, tasfiye ediyor. O bakımdan Soylu, ABD açısından en baş suçlulardan biri. Hedef Süleyman Soylu değil onun üzerinden Türkiye, onun üzerinden Erdoğan” dedi.

ERDOĞAN İSİM VERMEDEN SOYLU’YA SAHİP ÇIKTI

Bahçeli ve Perinçek’in açıklamalarının ardından uzun süredir iddialarla ilgili sessizliğini koruyan Erdoğan, partisinin grup toplantısında isim vermeden Soylu’ya destek çıktı. Erdoğan, “Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve onları kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA KARŞIN KABİNEDEN SES YOK

Erdoğan’ın destek açıklamasının ardından İçişleri Bakanı Soylu’dan “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olduk, emrindeyiz, emrinde olacağız…” açıklaması geldi. Erdoğan’ın açıktan destek vermesine karşın bakanların Soylu’ya destek veren açıklama yapmaması dikkat çekti. Bakanların yanı sıra Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinde yer alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sessiz kaldı.

Son güncelleme: 11:24 27.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı