• Turkhane Logo

Süleyman Soylu son operasyonları görevde kalabilmek için yapıyor!

Gazeteci-Yazar Can Ataklı, Süleyman Soylu'nun yaptığı operasyonlara ilişkin sorular yöneltti. Ankara'da dolaşan kulis bilgilerini paylaşan Ataklı, Soylu'nun oğlunun arabasının polisler tarafından durdurulduğu ve arabasının arandığı iddiasını yazdı.

15:54 09 Ocak 2018 Salı
Süleyman Soylu son operasyonları görevde kalabilmek için yapıyor!
Gazeteci-Yazar Can Ataklı, Süleyman Soylu'nun yaptığı operasyonlara ilişkin sorular yöneltti. Ankara'da dolaşan kulis bilgilerini paylaşan Ataklı, Soylu'nun oğlunun arabasının polisler tarafından durdurulduğu ve arabasının arandığı iddiasını yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun oğlunun arabasının polisler tarafından durdurulduğu ve arabasının arandığı iddia edilmiş Soylu ise iddialar karşısında sessiz kalmıştı. Korkusuz yazarı Can Ataklı, Saraya yakın bir kaynağının verdiği bilgiye göre Soylunun oğlunun yarım saat değil bir kaç gün tutulduğunu ileri sürdü.

Ataklı, dün köşesinde İçişleri Bakanlığının Beşiktaş Belediyesine yönelik operasyonunun ardında Soylunun bir yerlere mesaj vermeye çalıştığını belirtmişti. Bugün de bu iddiasına devam eden Ataklı, Soylu, operasyonları görevde kalabilmek için mi yapıyor? başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ataklı, Dedikodu dediği yazısında şöyle dedi:

Tarih 11 Ekimi gösterirken bu köşede AKPlilerin en sevmediği Bakan Süleyman Soylu imiş başlıklı bir yazı yazmıştım. Saraya yakın bir haber kaynağım Soylunun gözden çıkarıldığını, özellikle Berat Albayrakın İçişleri Bakanını hedefe koyduğunu anlatmıştı. Tam o günlerde Soylunun oğlu polisler tarafından durdurulup aranmıştı. Bunu da göz önüne alınca Soylunun gerçekten gözden düşmüş olabileceğini belirtmiştim.

Geçen hafta yine Saraya çok yakın isimlerden bir dostunun aradığını söyleyen Ataklı, şöyle devam etti:

Soylu ile ilgili yazdığın yazı çok doğruydu ama gerekçede hata vardı dedi. Ben de nedir? diye sordum. Darbe gecesi kendini önce Meclise kapatması elbette sarayın dikkatinden kaçmamıştı ama asıl sorun o değil diye devam etti. Sonra da yazıma dikkat çekerek Akit Gazetesinde program yapan Ali Tarakçının yazdıklarını tekrarlamıştın, o yazıda Süleyman Soylunun oğlunun Yunuslar tarafından yarım saat tutulduğu belirtiliyordu. Oysa gerçekte o yarım saat değil birkaç gün dedi. 

Buraya bir parantez açayım ve Ali Tarakçının 6 Ekim günü konu ile ilgili yazdıklarını bir daha hatırlatayım; Birkaç gün önce, İstanbulda İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun oğlu yanında korumaları olduğu halde, Yunuslar tarafından durdurulur. Ve tam yarım saat arabası aranır. Bakan Soylu devreye girmesine rağmen arama devam eder. İstanbul Emniyet Müdürü, Bakan Soylunun telefonlarına çıkmaz. Ve bu aramanın kokuları yakında ortaya çıkar. Bekleyin, 2017 yılının sonuna kadar çok şeye şahitlik edeceğiz.

Ali Tarakçı bunları yazdıktan bir buçuk ay sonra 20 Kasım günü silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırganlar önce arabasına çarptıkları Ali Tarakçıyı ayaklarına ateş ederek yaraladıktan sonra kaçtıları. 

Ankaralı haber kaynağım Soylunun oğlunun durdurulması aslında tesadüf değildi öğrendiğime göre, hatta suçüstü bile diyenler var dedikten sonra anlattı. Soylunun oğlu Engin Levent Soylunun zaman zaman bazı işadamlarını ve belediye başkanlarını ziyaret ettiği AKP Genel Başkanı Erdoğana söylenmiş. Erdoğan da buna çok öfkelenmiş ve Birinden çıktığında biraz korkutun talimatı vermiş. İşte Ali Tarakçının yazdığı Soylunun oğlunu Yunuslar durdurdu iddiasının temeli buymuş.

Özellikle CHPli belediyelere yönelik operasyonlara ve Soylunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna yönelik çıkışına dikkat çeken Ataklı, yazısının sonunda şu iddiaları dile getiriyor:

Kaynağım diyor ki Süleyman Soylu gideceğini anladı ama o koltuğu asla bırakmak istemiyor. Bu nedenle üst üste flaş operasyonlar yaparak yerini korumaya çalışıyor dedikten sonra anlatmaya devam etti; Önce Ataşehir olayını patlattı. Bu kesinlikle Erdoğandan habersiz oldu. Ardından CHP liderine sen bittin çıkışı yaptı. Ondan sonra Beşiktaş Belediyesinde operasyon yapıldı. Burada sadece başkan değil 17-25 olayının bir numaralı sanığı Hüseyin Avni Sipahi de operasyona uğradı. Üstüne medyanın hoşuna gidecek biçimde uyuşturucu satanların bacağını kırın suçu bana atın çıkışı geldi. Bu durumda Erdoğan, Soyluyu görevden alırsa CHPnin yolsuzluklarıyla mücadele eden bakana engel eleştirileri ile karşılaşacak.

Bu dedikodular gerçek olabilir mi? Bana göre olabilir. Çünkü Soylunun oğlunun polislere tutulması ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı, Soylu iddiaları yedi yuttu. Demek ki ciddi bir sorun var. Yoksa burası Amerika değil ki polisler İçişleri Bakanının oğlunu durdurup kimlik soruşturması yapsın. Üstelik bu kez polisler cemaatçi de değil.

Son güncelleme: 15:54 09.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı