• Turkhane Logo

Selvi yargı kararlarının partide alındığını itiraf etti

Parti devleti ancak bu kadar açık anlatılabilirdi.

12:14 07 Ağustos 2017 Pazartesi
Selvi yargı kararlarının partide alındığını itiraf etti
Parti devleti ancak bu kadar açık anlatılabilirdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, yargıda alınması gereken kararların önceden Recep Tayyip Erdoğan ile AKPli hukukçular arasında yapılan toplantılarda ele alındığını itiraf etti. 

Selvinin yazısı Parti Devletinin itirafı olması yanında yargıdan çıkan kararların önceden partide nasıl kararlaştırıldığının da itirafı niteliği taşıyor. Selvinin yazısına göre AKPli hukukçular Hizmetle ilgili bir tarih konusunu tartışmış, karar veremeyince takdiri yargıya bırakmış. Selvi bunu büyük bir lütuf gibi sundu yazısında. 

İşte Selvinin yazısının ilgili bölümü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle toplantıda, F..Ö ile mücadelede asıl isimlerin değil de sıradan insanların üzerine gidildiği yönünde şikâyetler var, dikkate alın dedi. Erdoğan’ın bu uyarısı üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, hukukçu milletvekilleriyle bir araya geldi. Milletvekilleri, FETÖ’yle mücadelede hangi tarihin esas alınacağı ve hangi kriterlerin geçerli olacağı üzerinde durdu. 17-25 Aralık esas alınsın diyenler oldu, F..Ö’nün devlet için öncelikli tehdit olarak kabul edildiği 26 Şubat 2014 MGK’sının milat olarak kabul edilmesini önerenler çıktı. Sonuç olarak takdirin, yargılamaları yapan mahkemelere bırakılması görüşü ağırlık kazandı.

Son güncelleme: 12:14 07.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı