• Turkhane Logo

Selvi: Bu daha başlangıç, Erdoğan’ın neler yapabileceğini göreceğiz

Erdoğan taraftarlığı bilinen Gazeteci Abdülkadir Selvi, Davutoğlu'nun AKP'den ihraç kararını "Erdoğan uzlaşmayı değil mücadeleyi seçti" şeklinde yorumladı.

11:29 03 Eylül 2019 Salı
Selvi: Bu daha başlangıç, Erdoğan’ın neler yapabileceğini göreceğiz
Erdoğan taraftarlığı bilinen Gazeteci Abdülkadir Selvi, Davutoğlu'nun AKP'den ihraç kararını "Erdoğan uzlaşmayı değil mücadeleyi seçti" şeklinde yorumladı.





Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibi için aldığı ‘ihraç’ kararını yorumladı. Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni partilere ‘erken doğum yaptırma’ hamlesini tercih ettiğini söyledi.


‘ERDOĞAN’IN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖRECEĞİZ’

Selvi yazısında, “Yeni partilerin kurulma sürecinde Erdoğan aynı zamanda ‘Davutoğlu’na söylüyorum Abdullah Gül sen anla’ dedi. Evet Abdullah Gül, AK Parti üyesi değil ama Erdoğan’ın, yeni parti konusunda gözünü ne denli kararttığını gösterdi. Bu daha başlangıç. Erdoğan’ın neler yapabileceğini ilerleyen süreçte göreceğiz” ifadesini kullandı.

‘ERDOĞAN’IN ÖZELEŞTİRİSİ HAKETTİĞİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMEDİ’

Selvi Konya meselesine de değinere şunları ekledi: “Erdoğan’ın Konya konuşmasındaki özeleştirisi ise hak ettiği şekilde değerlendirilmedi. Erdoğan, “AK Parti’nin kimi konularda eksiği olabilir. Kusursuzluk inancımızda sadece Allah’a mahsustur. Hiçbir zaman kendi muhasebemizi yapmaktan çekinmedik. Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz” dedi. AK Parti’nin buna şiddetle ihtiyacı var. Çünkü millet çare olarak Erdoğan’ı görüyor. AK Parti’nin bu işleri düzeltmesini istiyor. Ama memnun olmadığı bazı şeyler var. Onun da düzeltilmesini bekliyor. Yoksa Erdoğan haricinde bir arayışa girmiş değil.

‘ERDOĞAN UZLAŞMAYI DEĞİL MÜCADELEYİ SEÇTİ’

Erdoğan bir kez daha uzlaşmayı değil,mücadeleyi seçti. Yeni partilerin erken doğumu için harekete geçti. Davutoğlu’nun ihracı kararıyla birlikte yeni partiler açısından yeni bir dönem başlıyor.”

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Davutoğlu, AKP’nin 18. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” demişti.

Son güncelleme: 11:29 03.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı