• Turkhane Logo

​Selvi: Akar’ın küplere binmesi ve Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyareti siyasi kulisleri hareketlendirdi.

09:44 01 Ağustos 2019 Perşembe
​Selvi: Akar’ın küplere binmesi ve Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyareti siyasi kulisleri hareketlendirdi.




Ziyareti, kabine değişikliğine yoranlar da oldu sistem üzerindeki değişikliğe ilişkin bilgi paylaşımı olarak değerlendiren de.


Görüşmenin MGK’den bir gün sonra, Yüksek Askeri Şura toplantısından ise bir gün önce olması nedeniyle MGK ve YAŞ gündemine ilişkin yorumlar da yapılırken erken seçim iddiası da dillendirildi.

AKP içinden kulisleri ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Görüşme önemliydi. Hem de çok çok önemliydi” derken Devlet Bahçeli’nin evinde resmi programla ilan edilen ilk görüşme olmasına dikkat çekiyor. 

İşin perde arkasında Bahçeli’nin, sosyal medyada kalpaklı fotoğrafını paylaşmasının da yattığını söyleyen Selvi, “Bir görüşmede Erdoğan, ‘Eviniz çok güzelmiş, merak ettim’ demiş. Bahçeli de, ‘Bir kahve içeriz’ diye karşılık vermiş. Görüşme için Külliye’den aranınca Bahçeli, ‘Evimde ağırlayayım’ demiş” notunu paylaşıyor.

Cumhur İttifakı’nda bir sorun olmadığını belirten Selvi, Kasım ayında erken seçim iddiasına dair AKP ve MHP cephesinin ortak bir dil kullandığını ve gündemde erken seçim olmadığını vurguladıklarını kaydediyor. Ancak Selvi, “Kabine değişikliğine ilişkin bir bilgi edinemedim” diyor.

Konuyu Yüksek Askeri Şura toplantısına getiren Selvi, “YAŞ’la ilgili bir söylenti vardı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın küplere bindiğini söylemekle yetineceğim. Akar, birlik ve beraberlik görüntüsü vermek için komutanlarla birlikte olduğu bir fotoğraf karesini servis ettirdi. Ama Erdoğan’ın şura öncesi Bahçeli’yi ziyareti bugünkü toplantının önemini artırdı” ifadesini kullanıyor.

Eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, AKP hükümetinde Savunma Bakanı koltuğuna oturması sonrası görevi Yaşar Gülere devretmişti.

Oda TV yazarı Müyesser Yıldız, Akarla Gülerin aralarında anlaşmazlık olduğunu ve emekliye sevk edilmesini Akarın istediğini ileri sürmüştü.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesine ilişkin iki noktanın altının çizildiğini aktaran Selvi, “Barış koridoru. YAŞ’tan çıkacak kararlar” başlıklarını paylaşıyor.

Son güncelleme: 09:44 01.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı