• Turkhane Logo

Sedat Peker’in Soylu itiraflarına Erdoğan sessiz kalarak destek oldu

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddiaları karşısında iktidar ve Erdoğan’ın sessizliği dikkat çekiyor.

14:05 19 Mayıs 2021 Çarşamba
Sedat Peker’in Soylu itiraflarına Erdoğan sessiz kalarak destek oldu
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddiaları karşısında iktidar ve Erdoğan’ın sessizliği dikkat çekiyor.



Peker’in videoları sonrası neredeyse AKP’li hiçbir isim Soylu’ya destek çıkmadı. Erdoğan, hoşlanmadığı bir tweeti dahi engelletirken AKP’li yargı Peker’in videolarına yasak koymadı.

Sedat Peker’in Erdoğan sonrası AKP’de lider adayları arasında sayılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ile ilgili itirafları Susurluk skandalını da geride bıraktı. İçişleri Bakanı Soylu’nun Sedat Peker’e ayrıcalıklı koruma tahsis etmesi, hakkındaki operasyonu önceden Peker’e sızdırdığı, videoların ardından gazeteciler Hadi ve Süleyman Özışık’ın arabuluculuk yaptığı iddiaları gündemi alt üst etti.


HANİ NİSAN’DA HERŞEY DEĞİŞECEKTİ?

Peker, Soylu’ya ısrarla “Sen benim dönüş biletimdin, jokerimdin” diyerek Soylu’yla yaptığı pazarlığı ortaya dökerken, “Nisan’da hani her şey değişecekti abi bu ülkede?” sözleri Nisan ayına kadar AKP’de önemli değişiklikler olacağı ve Soylu’nun ağırlığının artacağı şeklinde yorumlanıyor.

AKP’DEN SOYLU’YA DESTEK YOK

Sedat Peker’in Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu itirafları Susurluk kazası sonrası Türkiye’de 1990’larda başlayan derin devlet tartışmalarını yeniden alevlendirirken, suç örgütleriyle mücadele ettikleri iddiasındaki AKP’ye bir çizik daha attı. AKP tartışmalardan yara alırken partideki sessizlik herkesin dikkatini çekiyor. Peker’in videoları sonrası partide Süleyman Soylu’ya  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın tweetinden başka destek olan çıkmadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da Peker’in videolarındaki iddialarla ilgili Süleyman Soylu’ya desteğini açıkça ifade etmedi. Somut bir açıklama ya da iddialarla ilgili yargının soruşturmasına yönelik bir ifade kullanmayan Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası “Suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz” diyerek iddiaları geçiştirdi.

ERDOĞAN’IN DİKKAT ÇEKEN SESSİZLİĞİ

Erdoğan ve partisinin Susurluk’u geride bırakan iddialarla ilgili sessizliği Süleyman Soylu’nun aldığı yarayı daha da derinleştiriyor. AKP’deki sessizliğin en önemli göstergelerinden bir tanesi de AKP kontrolündeki yargıdan Sedat Peker’in videoları ve haberlerle ilgili herhangi bir erişim yasağı getirmemesi. Erdoğan ailesi ya da ilçe belediye başkanlarıyla ilgili iddialarla ilgili dahi sulh ceza hakimlikleri jet hızıyla erişim yasağı koyarken Sedat Peker’in videolarıyla ilgili herhangi bir karar verilmedi.

SOYLU’NUN YÜKSELİŞİ RAHATSIZ MI ETTİ?

İktidardaki bu sessizliği kimi yorumcular Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifası sonrası yükselişe geçen Süleyman Soylu’nun öne çıkmasından popülaritesi düşen Erdoğan’ı rahatsız ettiği ve bu nedenle de iddialara karşı sessizliği tercih ettiği şeklinde değerlendiriyor. Soylu, daha düne kadar Berat Albayrak’tan sonra partide öne çıkan isimler arasında yer alıyor ve Erdoğan’a alternatif gösteriliyordu. Ancak Soylu, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili partisinden hiç destek alamazken ilk günden itibaren Peker’e karşı tek başına mücadele ediyor.

Son güncelleme: 14:05 19.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı