• Turkhane Logo

Sedat Peker’in karşısında neden Erdoğan’ı yalnız bıraktılar

AKP ve Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in ifşaları karşısında ağır bir sınav veriyor.

20:22 07 Haziran 2021 Pazartesi
Sedat Peker’in karşısında neden Erdoğan’ı yalnız bıraktılar
AKP ve Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in ifşaları karşısında ağır bir sınav veriyor.



Daha önceki badirelerde AKP ve Erdoğan’ı amansızca savunan ortağı Bahçeli dahil çoğu isim kabuğuna çekildi. Sosyal medyada Bahçeli ve Melih Gökçek gibi isimlerin Sedat Peker’in hışmına uğramaktan korktukları yorumları yapılıyor.

Türkiye ifşaatlarıyla hükumetle mafya arasında kurulan kirli ilişkileri gözler önüne seren Sedat Peker’in videolarını konuşuyor. Peker, aynı zamanda medyadaki bazı isimlerin bu ilişkiler ağının neresinde olduklarını da anlatıyor.


Peker’in videolarından sonra ismi geçenler kendilerini savunma adına cevap hakkını kullandı. Fakat, verilen cevaplar genellikle Peker’i doğrulamaktan başka bir işe yaramadı. Binali Yıldırım’ın Venezuela’ya giden oğlunu savunmak isterken Peker’in ‘uyuşturucu rotası’ iddialarını doğrulamış oldu. Mehmet Ağar da Yalıkavak Marina’ya çöktüğünü canlı yayında doğruladı.

Süleyman Soylu’nun defalarca çıktığı canlı yayınlar ise halkın kafasındaki soru işaretlerini daha da arttırdı. Peker’i yalanlayanların kasetleri ise gündeme bomba gibi düştü.

KABUKLARINA ÇEKİLDİLER

AKP ve özellikle Erdoğan’ı her koşulda destekleyen siyasetçiler ise Peker konusunda sessiz kalmayı tercih etti.

Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı’ndan alınmasına kesin gözüyle bakılan Soylu’ya sahip çıkmanın dışında konuya dair neredeyse hiç konuşmadı. Ortağı Erdoğan zor durumdayken Bahçeli’nin sessizliği de en çok merak edilen konulardan biri.

Sedat Peker-Süleyman Soylu tartışmasında ise bugüne kadar tavır belli etmeyen Melih Gökçek’in derin sessizliği merak konusu oluyor.

KANALLARINDA HABER BİLE YAPILMIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ettiği gün, istifanın kabul edilmeyeceğinin anlaşılmasının ardından “Üzüldüm, o yüzden tweet atmadım” diyen Gökçek daha önce de eski Bakan Berat Albayrak’a destek verdiği bir tweetinde “Hele o bir kel kafa var çıldıracak şimdi” diye yazmış sonra bahsettiği ismin Süleyman Soylu olmadığını iddia etmişti.

Peker’in iddiaları karşısında Gökçek’in, Soylu’ya destek açıklamasında bulunmaması gözlerden kaçmadı. Gökçeklere ait Beyaz TV’nin de konu hakkında hiç haber yapmaması dikkat çekti. Aslında Sedat Peker, son videosunda kimsenin beklemediği bir şekilde belediyeler konusuna değindi. Rantın paylaşılma yöntemine kısaca değindi. Belediye başkanlığı yapan ve yapmakta olanlara da böylece gözdağı verdi.

Peker hakkında konuşmayanlar hakkında sosyal medyada Peker’in hışmından korktukları yorumları yapılıyor.

Son güncelleme: 20:22 07.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı