• Turkhane Logo

S-400’ler için bulunan ara formül: Depoya kalkmıyor ama kapalı tutulacak

Hürriyet gazetesi Ankara’nın Trump’a sunduğu S-400 çözüm formülünü yazdı. Türkiye hava tehdidi için aldığı sistemi kapalı vaziyette tutacak.

12:13 04 Temmuz 2019 Perşembe
S-400’ler için bulunan ara formül: Depoya kalkmıyor ama kapalı tutulacak
Hürriyet gazetesi Ankara’nın Trump’a sunduğu S-400 çözüm formülünü yazdı. Türkiye hava tehdidi için aldığı sistemi kapalı vaziyette tutacak.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump  arasında Japonya’nın Osaka kentindeki G-20 zirvesinde gerçekleşen S-400 toplantısında Türkiye’nin sunduğu çözüm önerisini Hürriyet Gazetesi yazdı.

ABD Başkanı Trump görüşmede, S-400 sürecinin karmaşık bir konu olduğunu ve sorun teşkil ettiğini kaydetti, “Farklı çözümlere bakıyoruz.” dedi.


Hürriyet gazetesinde Uğur Ergan imzalı haberde, Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle ABD’yle arasında yaşadığı krizi aşmak için bir ara formül bulduğu ifade edildi.

TEHDİT VE SAVAŞ ZAMANLARI AÇIK, DİĞER ZAMANLAR SİSTEME KAPALI OLACAK

Habere göre, S-400 hava savunma sistemi, komuta kontrol araçları, radarları ve lançerleriyle 24 saat her an kullanıma hazır tutulacak. Sistem tüm bileşenleriyle aktif hale gelecek şekilde kurulacak ancak barış zamanlarında, bakım, tatbikat gibi olaylar dışında açılmayacak.

S-400’ler sadece çevresel güvenlik risklerinin yoğunlaştığı dönemlerde veya savaş durumlarında açılacak.

Ankara’nın ‘Barış konuşlanması’ diye adlandırdığı bu formülle ABD ile krizi hafifletilecek ve bir orta yol bulunmaya çalışılacak.

Haberde, “Bu yöntemin, S-400’lerin Rusya’dan alınmasına rağmen depoya kaldırılarak kilitli tutulacağı anlamına gelmeyeceği vurgulandı.” denildi ve sistemlerin çok kısa bir reaksiyon süresi içinde aktif hale gelebileceği yazıldı.

ANKARA YAKINLARINA KURULACAK

Haberde, S-400’lerin ilk ünitesinin Türkiye’ye deniz yoluyla geleceği ve ilk ünitenin konuşlanacağı yerle ilgili teknik çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi.

Hürriyet, “Kulislerde sistemin Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Mürted Hava Üssü’ne kurulma seçeneğinin ağır bastığı konuşuluyor. Mürted Hava Üssü’nün teknik altyapı donanımı, stratejik konumu ve olası hava saldırılarına karşı coğrafi mesafesi nedeniyle tercih edildiği ifade ediliyor.” diye yazdı.

Son güncelleme: 12:13 04.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı