• Turkhane Logo

Rus uçağının düşürülmesi, Karlov cinayeti ve 15 Temmuz

Rusya-Türkiye ilişkileri üzerine bir analiz...

21:01 10 Nisan 2018 Salı
Rus uçağının düşürülmesi, Karlov cinayeti ve 15 Temmuz
Rusya-Türkiye ilişkileri üzerine bir analiz...

Enerji Bakanı ve Erdoğanın damadı Berat Albayarak, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT müsteşarı Hakan Fidan ve eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile birlkte illegal kaçırma olayı deşifre olan Tayyip Erdoğan, planlıyor bir şekilde sürece, Rusları dahil etme ve yeni arayışlara yönelme planının parçası olarak Fethullah Gülen Hocaefendi dahil 8  kişinin Karlov suikastine dahil edildikleri ortada... 

Havuz medyasının manşetleri bu durumu doğruluyor...

Erdoğanın planı, Skripal olayı benzeri bir krizi Rusy- ABD arasında çıkarma niyetinde olduğu gözüküyor. Tehlikeli sularda seyreden, gözü dönmüş bir hükümet var karşımızda.


Şifresi çözülemedi diyerek Ruslara teslim edilen iphone telefon üzerinden bir plan yürütülmesi göze çarpıyor

Tezgah ön hazırlığı, 15 Temmuz öncesine kadar gittiği göz onüne alınmalıdır. Karlov cinayetinden 5 ay önce, tamda 15 Temmuz’dan bir gün önce 2 günlük yıllık izin veren 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürü olarak görev yapan Kahraman Sezer, emrinde geçici görevle çalışan Mevlüt Mert Altıntaşa izin vernesi, izin olayı ile cinayet arasında doğrudan bağ tespit edilmemesine rağmen silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılması dikkat 
çekicidir.

Bu durum, Karlov suikasti nedeniyle el konulan dijital materyaller üzerinden tezgah planının çok öncelere dayandığının işaretleri olarak görülebilir.

Kaldı ki Erdoğan ve yargısı geçmişteki selam verdiği ve beraber polis okulunda arkadaşlık yaptığı çevre üzerinden cinayet soruşturmasını  algı esaslı siyasi amaçlı yürütmektedir.

Mert Altıntaşın, Erdoğanın sarayında koruma olarak görev yaptığı, radikal Nurettin Yıldız grubu ve cihadist çevrelerle bağlantıya geçtiği ve birlkte faaliyet yürüttükleri adeta unutturulmak istenmektedir. Erdoğanın bu politikası, uçak düşürme ve Karlov cinayeti üzerinden Türkiye’nin NATO ve müttefiklerinden koparılması ve kontrol altına alınması açısından Rusların da arzu ettiği, Türkiye’nin dış politikadaki etkileri, Rusya ve İran’ın çizgisine geldiği bir süreç olmuştur.

Benzer durum, Rus uçağının düşürülmesi olayında da yaşanmaktadır. Rus uçağının düşürülmesi talimatı olay ilk meydana geldiği zaman Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal tarafından bizzat basına düşürme talimatının kendileri tarafından verildiği açıklanmış durumda iken, günümüzde olay askeri emir komuta hiyerarşisi içerisinde son halka olan, düşürme emrini uçaktaki pilota aktaran İncirlik Üssünde nöbetçi olan bir albaya kadar indirgenmesi ilginçtir. Erdoğanın, İncirlikte görevli albay bilgisini Ruslara aktarma, Türkiye’nin  ulusal güvenliği, NATO güvenliği ile İncirlik üssünden talimatı cemaat mensubu nöbetçi olan bir albay verdiği ve düşürmede ABD askerlerinin de rol oynadığı iddiaları nedeniyle ABD aleyhine oluşturulan algının da bir parçasıdır.

Rusyanın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlova düzenlenen suikastı, Fetih el Şam Cephesi (El Kaideden ayrılmadan önceki adıyla El Nusra Cephesi) üstlendi.

Katil Mert Altıntaşın, Nurettin Yıldız ve cihadist gruplarla bağlantısı, Nurettin Yıldızin,
Ahraruş Şam ile ilişkisi, Rus Büyükelçi Karlov’u öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın da Nurettin Yıldız’ın sohbetlerine katıldığı gerçeği hep karartılmak istenmiştir. Karartma, Karlovun ölümünün gerçekleştiği  olay yerindeki Hürriyet muhabirinin canlı görsel yayını ile de kesinleşmiş, olay yerinde hiç bir rehine bulunmaması ve katilin yalnız olması, mermisinin bitmesine rağmen ölü ele geçirilmesi ile dikkat çekici boyuta taşınmıştır.

Erdoğan ve soruşturmayı yürüten polis, savcı ve Erdoğan’ın kontrolündeki medyası Mert Altıntaşın, güya “başka dini grup, cemaat ve yapılara girme, “sızma”, “renklendirilmiş” kişi olarak lanse edilmeye çalışılmış ve cinayet soruşturması amaçları doğrultusunda yönlendirilmiştir

Burada, Nurettin Yıldızın bağlantılı olduğu Makedonya ve Kosovadaki cihadist gruplarla da bağlantı içerisindedir

Nurettin Yıldızın, Eylül 2009da İslami Gençlik Forumunun (FRI) daveti üzerine Makedonyayı ziyaret etti ve Aralık 2010da Makedonyadan bir grup imamın ziyareti sözkonusudur.

TIKA tarafından finanse edilen AKEA ile ilişkisinden, AKEAnın 2014te El Kaide ile bağlantılı oldugu iddiası ile Kosova hükümetince kapatılmasından söz edilmektedir

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı’nın resmi düşünce kuruluşu ‘Rusya Stratejik Çalışmalar Enstitüsü (RISS) Başkanı ve Putin’in yakın çalışma ekibindeki Leonid Reşetnikov,  Rus uçağının düşürülmesinde etkin olanlar öncelikle Erdoğan düşmanıydı ve aynı zamanda Amerika ile bağlantılıydı. Elimizde öyle bilgiler var ki İncirlik’te görev yapan Amerikalı askerler bu olayın gerçekleşmesine katılmışlardır. Amaç da Rusya ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmekti. Bizim hiç tepki vermememiz mümkün değildi elbette. Kaldı ki televizyonda da pilotumuzun öldürülmesini ve cesedine karşı yapılan saygısızlığı da izledik. Dolayısıyla Rusya’nın buna tepki vermemesi mümkün değildi. açıklamasında her şeyi özetlemektedir.

Afrin Zeytindalı harekatına ÖSO altında katılması unutturulmak istenmektedir.
Suriyede düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüm diyen  Alparslan Çelik ile bağlantılı 
olan ve Rusyanın listesinde olan Yasin Karasunun Afrin Operasyonuna ÖSO mensubu olarak katılması, unutturulmak istenmektedir.

26.01.2016 tarihinde, Alparslan Çelik, Türkmendağı’nda savaşırken ölen MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük’ün cenaze törenine katılmış, cenaze için, “Şehit bizim arkadaşımızdı” açıklamasında bulunmuştur.

Bu noktada ilginç olan ise, daha sonra cinayete kurban giden Karlovun açıklamasıdır.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov 14 Aralık 2015’te yaptığı açıklamada düşürülen savaş uçağından atlayan Rus pilota ateş eden kişiyi tespit ettiklerini, bu kişinin bir Türk vatandaşı olduğunu açıklamış ve 33 yaşındaki Alparslan Çelik’i işaret etmişti.

01.04.2016 günü Adliyeye sevk edilerek tutuklanan Alparslan Çelike, sadece, 5 yıl hapis ve 10 bin lira para cezası gibi komik bir ceza verilmiş, Rus pilotu öldürmediği, cenazesini Türk yetkililere teslim ettiği tezi ileri sürülmüştur. 

Halbuki, bizzat Alparslan Çelik, daha önce paylaştığı videoda, Rus pilotu öldürdüğünü şu itiraf etmiştir ; pilotların cenazeleri iç tarafta, ateş ettiler.... ateş ettik hepimiz. şeklindedir. 

İki yıldır Suriye’de Türkmen Cephesi saflarında savaşan ülkücü  Alparslan Çelik, O pilot, beş dakika önce içimize bomba atmış ve atılan bombalarla kardeşlerimiz şehit olmuş ve yaralanmıştır. Her gün uçaktan sivil Türkmenlere bombalar yağdırmış birinin benim vicdanımda yeri yok. Orada, kimibu bombardımanlarda çocuğunu, kimi karısını, kimi komple ailesini kaybetmiş. Kısas en doğal haktır. Kısasta hayat vardır. demiştir.

Neo Avrasyacılık teorisinin mimarı Alexander Dugin, Rus uçağının düşürülmesi ve karlov cinayetine ilişkin, Bu kanlı cinayetin azmettiricisinin F..Ö’nün temsilcilerinden biri olduğu netleşmiştir. Amerikanın Türkiye–Rusya ilişkilerini bozmaya çalışmaktadır. Bu olayın da Atlantik sistemini terk ettiği için Türkiye’ye ceza niteliğindedir. Bu saldırıya verilebilecek en güçlü ve sert yanıt Türkiye’yi NATO’dan mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde çıkarmak ve Türkiye ile birlikte bir Avrasya stratejik ortaklığı ve ittifakı yaratmak olacak. İki ülkenin ortak düşmanlarının en büyük korkusu da bu dedi. 

Rus Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Karlov cinayeti sonrası ilk açıklamada, karlovun Suriyeli muhaliflerle görüştüğünü açıklaması ilginçtir. Bu açıklama, Karlovun, Rusya açısından feda edilmeyecek birisi olmadığını ortaya koymaktadır. Rusya, büyükelçisi öldürülmesine rağmen, nota göndermek yerine provokasyona gelmeyeceğiz açıklamasında bulunması da dikkate değerdir.

Putinin Andrey Karlova  ödülü ise hazırdı; Rusya Kahramanı... Öyle ya, canını feda ederek Rusya İmparatorluğuna büyük hizmet etmişti. Putinin, Karlovun tabutu başında cenazesine bakışı her şeyi anlatır gibiydi...

Putine göre cinayet yorumu ise ilginçtir; “Türkiye-Rusya ilişkisinin bozulmak istendiğine artık ikna olmaya başladım”

Türkiye’ye ve özellikle de Suriye politikasında her istediğini dikte ettiren Putin, “Rus uçağının düşürülmesi konusunda ikna oldum” diyerek olayı cemaate yıkmak konusunda Tayyip Erdoğan’a destek verir tavır takınmıştır.

Kasım 2015te Türkiye - Suriye sınırında Türkiyenin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile Rusya ilişkileri önemli dönüm noktalarından geçmiştir

Erdoğanın, Rusya ile yakınlaşmasına ilişkin iddialar, 15 Temmuz darbe senaryosu sırasında da gündeme gelmiştir.


 

Son güncelleme: 21:01 10.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı