• Turkhane Logo

Rejim ‘nefret’ saçıyor

Uyuşturucu ticareti suçlamaları nedeniyle zor günler geçiren AKP rejiminin dili her geçen gün daha da sertleşiyor.

09:37 27 Mayıs 2021 Perşembe
Rejim ‘nefret’ saçıyor
Uyuşturucu ticareti suçlamaları nedeniyle zor günler geçiren AKP rejiminin dili her geçen gün daha da sertleşiyor.



KaranlıktakiAydınlıkten İlker Doğanın haberine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, İyi Parti lideri Meral Akşener’e Rize’de yapılan saldırıyla ilgili skandal ifadeler kullandı. Provokatörlerin Akşener’e ‘ders verdiğini’ hatta ‘az bile yaptıklarını’ söyledi.“Bunlar iyi günler! Ahde vefa diye bir şey var.” diyerek Akşener’i tehdit eden Erdoğan, ‘erken seçim’ isteyenleri ‘teröre destek vermekle’ suçladı. Benzer ifadeleri önceki gün iktidarın küçük ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek de kullanmış ve ‘hedefin Soylu değil, Türkiye olduğunu’ savunmuşlardı.

DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİ: 600 METREDEN NOKTA ATIŞI!




Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdiği ve şiddeti teşvik eden açıklamaları sonrası binlerce destek tweeti atıldı. Muğla Fethiye’de Din Kültürü Öğretmeni olduğu öğrenilen Yunus Taşkıran isimli şahıs, Soylu’yu etiketleyerek yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Bizde senin emrindeyiz Aga. 600 Metreden nokta atışı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de siyasetin tansiyonu yükseliyor. Suçlamalar ağırlaştıkça, rejimin dili de sertleşiyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemdeki tartışmalara ilişkin haftalardır süren suskunluğunu nihayet dün bozdu. Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek’in ardından Süleyman Soylu’ya sahip çıktı. Erdoğan, “İçişleri Bakanı Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizdeki güven ikliminden duyulan rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız.” diye konuştu.

PEKER’İ ‘OPERASYON APARATI’ OLARAK TANIMLADI

Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine sürekli ‘Tayyip abi’ diyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i, ‘operasyon aparatı’ olarak tanımlaması dikkat çekti. İsim vermeden Peker’i hedef aldı, ‘adalete teslim edeceklerini’ söyledi. Erdoğan, “Hedefin İçişleri Bakanımız değil büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve onları kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir. Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir.” dedi.

AKŞENER’E SALDIRIYA DESTEK VERDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de uğradığı saldırıya da değinen Erdoğan, skandal ifadeler kullandı. Saldırganları savundu, şiddeti övdü: “Gelin hanım beni Netanyahu’nun yanına koyuyor, onun ardından memleketim Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel bir ders veriliyor. Burası Rize, sen Rize’ye kalkıp da Rize’nin uşağına bu şekilde hakaret edip onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak budur. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Çayeli’nde de gerekeni yaptılar. Trabzon’a geçmeye kalktın, uçağa binip döndün. Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez.”

SEDAT PEKER’DEN ‘DEFNE HANIM’ ÇIKIŞI!

Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Süleyman Soylu’ya sahip çıkmasının ardından gemileri yaktı. İsim vermeden Erdoğan’ı hedef alan Peker, ‘Defne’ kartını açtı. Peker, “Daha önce de söylemiştim. Havlamasını bilmeyen it, eve kurt çağırır diye. Hiçbir zaman suçlanmadığım bir olayı böyle gündem yaparsanız öyle bir şey yaparım ki, ben de Defne hanımın evinde kimin kalp krizi geçirdiğini anlatmaya başlarım. Şansınızı zorlamayın! Tüm detaylarıyla anlatırım. Namussuzluk yapmayın, adam gibi savaşın. Ben şehadet gömleğini giydim.” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU’NA POLİS ENGELİ

Rejimin ‘nefret dili’ değişmiyor, sadece muhataplar farklılaşıyor. AKP iktidarının muhalif tek bir sese bile tahammülü yok.

TBMM önünde, Peker’in iddiaları ve siyaset-mafya-medya ilişkisine dair basın açıklaması yapacağını duyuran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve partililer polis tarafından engellendi. Polisin Meclis önünde barikat kurması, partililer tarafından alkışlarla protesto edildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ocak ayında saldırıya uğramış ve yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

83 YAŞINDAKİ TUTUKLU, KELEPÇEYLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ı öldürmekle suçlanan hasta tutuklu 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın, kelepçeli şekilde hastaneye götürülürken çekilen videosu dün sosyal medyada gündem oldu. Ayakta durmakta bile zorlanan Özkan’ın tedavi sırasında da yatağa kelepçelendiği öğrenildi. 25 yıldır tutuklu olan Özkan’ın ciddi sağlık sorunları olduğu doktor raporlarıyla sabit. Bu arada 2013 yılında faili meçhullerle ilgili hazırlanan iddianamede Bahtiyar Aydın suikastının JİTEM’in işi olduğu açıkça belirtilmesine rağmen Özkan tahliye edilmiyor.

BEBEKLİ ANNELER TUTUKLU

AKP Türkiye’sinde yüzlerce çocuk annesiyle birlikte cezaevinde büyüyor. Hem annesi hem babası tutuklu olduğu için psikolojik sorunlar yaşayan yüzlerce çocuk var. Hakan Dağdeviren gibi kanser olmasına rağmen anne ya da babasından biri tahliye edilmeyen çocuklara her geçen gün yenileri ekleniyor. İnsanlar devlet eliyle kaçırılıyor, ortadan kaybediliyor ancak iktidar bu konudaki soruları duymazlıktan geliyor. Sözde yeni ‘infaz’ düzenlemeleriyle sadece kamuoyunun gazı alınıyor. Bu arada lohusa kadınlar, bebekli anneler tutuklanmaya devam ediyor.

Son güncelleme: 09:37 27.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı