• Turkhane Logo

Muhalefetten eriyen Erdoğan’a ‘fetö’ dopingi

Erdoğan’ı her konuda en sert şekilde eleştiren muhalif siyasiler, 15 Temmuz sonrası Gülen hareketi mensuplarının yaftalandığı ‘fetö’ söylemini tekrar etmekten geri durmadı.

09:43 15 Eylül 2021 Çarşamba
Muhalefetten eriyen Erdoğan’a ‘fetö’ dopingi
Erdoğan’ı her konuda en sert şekilde eleştiren muhalif siyasiler, 15 Temmuz sonrası Gülen hareketi mensuplarının yaftalandığı ‘fetö’ söylemini tekrar etmekten geri durmadı.

Terör yaftasının Erdoğan’ın siyasi ömrünü uzattığını söyleyen sanatçı Hilal Nesin, “Erdoğan’ın siyasi ömrünü sadece seçmenleri uzatmıyor” diyerek muhalefete tepki gösterdi. Nesin’e destek veren iletişim Bilimci Vedat Demir de “Muhalif geçinenler Erdoğan’ın bütün söylediklerinin yalan olduğunu biliyorlar, ama siyaseten mücadele edemedikleri grupları devlet gücüyle tasfiye etmek uğruna, mesela ‘f...’ söylemine inanıyorlar” dedi.

Refah ve Fazilet partilerinin kapatılmasının ardından 14 Ağustos 2001’de kurulan AKP’nin kurucuları arasında yer alan Tayyip Erdoğan, kısa süre sonra genel başkanlığa seçildi.

Erdoğan’ın başkanlığında AKP, 2002 yılındaki Genel Seçimlerinde yüzde 34,43’lük oy oranı birinci parti oldu. Erdoğan, TBMM’deki oylamada siyasi yasağının kaldırılmasının ardından 14 Mart 2003’te başbakanlık görevine geldi.


/

Erdoğan’ın başkanlığında AKP, 2007 genel seçimlerinde yüzde 46,58, 2011 genel seçimlerinde ise oyların yüzde 49,83’ünü alarak tek başına iktidarda kalmayı başardı.

AKP, 41,67’sini aldığı 2004 yerel seçimleri, oyların yüzde 38,39’unu aldığı 2009 yerel seçimleri ve oyların yüzde 43,40’ını aldığı 2014 yerel seçimlerinde de en çok oy toplamayı başaran parti oldu.

Abdullah Gül’ün görev süresinin dolmasının ardından Erdoğan, adaylığını koyduğu 2014’teki seçimlerde aldığı yüzde 51,79’luk oy oranıyla cumhurbaşkanı seçildi.

12 yıl boyunca seçimlerden istediğini alan AKP ve Türkiye için 2015 seçimleri dönüm noktası oldu. AKP ilk kez Meclis’teki çoğunluğu kaybetti. Türkiye adım adım 15 Temmuz sürecine girdi.

15 TEMMUZ VE ‘FETÖ’ SÖYLEMİ

15 Temmuz’un ardından getirilen OHAL sonucu yaşanan baskı ve tutuklamalar var olan sosyal, siyasi ve ekonomik krizleri daha da derinleştirdi.

Oy kaybeden AKP ve Erdoğan agresifleşti. 15 Temmuz’da sorumlu tutulan Gülen Hareketi mensubu yüzbinlerce insan KHK’larla işlerini kaybetti. ‘f...’ yaftasıyla terörist ilan edilen hareket mensupları soykırım sayılabilecek kötü muamelelere maruz kalarak cezaevlerine gönderildi. ‘f...’ ile mücadele seçimlerde Erdoğan’ın en büyük kozu oldu.

SİYASİ ÖMRÜNÜ SADECE SEÇMEN UZATMIYOR

Siyasi rakipleri Erdoğan’ı her konuda en sert şekilde eleştirse de onun ‘f...’ söylemlerinde yazlık bırakmadı. Sanatçı Hilal Nesin, bugün sosyal medyadan yaptığı paylaşımla bu gerçeğe dikkat çekti.

Nesin paylaşımında, “Erdoğan’ın dediği hiçbir şeye inanmıyorlar fakat ‘terörist’ dediği kişilere ‘terörist’ diyorlar. Erdoğan’ın siyasi ömrünü sadece seçmenleri uzatmıyor, attığı yalanlar üzerinden siyaset yapanlar ve kariyer korkusu yüzünden yalanına ortak olanlar da uzatıyor” dedi.

BÜTÜN SÖYLEDİKLERİ YALAN, BİLİYORLAR

Nesin’in sözlerini alıntılayan iletişim Bilimci ve gazeteci Prof Dr Vedat Demir de “Muhalif geçinenler Erdoğan’ın bütün söylediklerinin yalan olduğunu biliyorlar, ama siyaseten mücadele edemedikleri grupları devlet gücüyle tasfiye etmek uğruna, mesela ‘f...’ söylemine inanıyorlar” diyerek Hilal Nesin’e destek verdi.

Son güncelleme: 09:43 15.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı