• Turkhane Logo

İslamcıların İslam karşıtlarına olan aşkı

Yabancı ve İslam düşmanı Le Pen yerine özgürlükçü Macron kazandı AKP'li İslamcılar üzüldü..

10:07 10 Mayıs 2017 Çarşamba
İslamcıların İslam karşıtlarına olan aşkı
Yabancı ve İslam düşmanı Le Pen yerine özgürlükçü Macron kazandı AKP'li İslamcılar üzüldü..

Merkez siyaseti temsil eden kurduğu siyasi oluşum “En Marche”in (Yürüyüş) ile Macron, Nisan 2016’da seçim kampanyasını başlatarak bağımsız aday oldu. Gençliği, hırsı ve aldığı halk desteğiyle dikkat çeken Emmanuel Macron, Fransa’daki tüm ana akım siyasi partilerin adaylarını geride bırakarak, ülkenin en genç cumhurbaşkanı seçildi.

Eski bir yatırım bankacısı olan Macron, önce Cumhurbaşkanı François Hollande’in ekonomi danışmanlığını yürüttü, ardından 2014’te ekonomi bakanı oldu.

Ortaya attığı görüşler, Macron’u “kopyala-yapıştır Tony Blair” olarak nitelendiren Fransız solu tarafından ciddiye alınmıyor.

Fransa seçimlerinde ana belirleyici Macron’un görüşlerinden ziyade, ırkçı ve İslamafobik bilinen Cumhurbaşkanı adayı Le Pen korkusuydu. Le Pen’in temsil ettiği aşırı fikirler Fransız seçmenini Macron etrafında konsolide etmeye yetti ve Le Pen ağır bir yenilgi aldı.

Fransa seçim sonuçları genel itibariyle dünyada olumlu karşılansa da, AKP hükümeti destekçisi gazetecilerin tepkilerinden anlaşılan Türk hükümeti Macron’un kazanmasından pek memnun olmamış gibi. Bu da 17 Nisan’da Macro’un “Türkiye otoriterliğe kayıyor. Seçilirsem, mücadele etmeye devam eden Türk demokratlarına destek için elimden geleni yapacağım” demesinin de etkisinin olduğu düşünülüyor. Haşmet Babaoğlu, Cemil Barlas ve Hilal Kaplan gibi AKP yakını gazeteciler seçim sonuçlarının ardından Macron için “Küreselcilerin bebeği’ gibi tabirler kullanırken ırkçı ve İslamofobik Le Pen hakkında görüş belirtmemeleri dikkat çekti. Bu isimlerin dışında da birçok AKP’li ismin yine Macron’a tepki gösterir twitleri dikkat çekti.

/


AKP taraftarı medya daha önce de ABD seçimlerinde ve sonrasında İslam karşıtı görüşlerini açıkça dile getiren ve ilk icraatı müslümanların ülkeye girişini önemli ölçüde kısıtlamaya yönelik politikalar geliştirmek olan Trump’ı da desteklemeye devam etmekteler. Daha sonra Trump’ın kovulan Güvenlik Konseyi Danışmanı Flynn’e Türk hükümeti tarafından lobicilik yapması adına para verildiği ortaya çıkmıştı ki bu skandalın patlaması Flynn’in görevinden kovulmasına neden olan Rus Büyükelçisi ile ‘ambargolar’ konusunu konuşmasına ek neden olarak kullanıldı. Flynn’in de İslamofobik görüşleri biliniyordu.
 

Son güncelleme: 10:07 10.05.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı