• Turkhane Logo

İşkence ve kaçırılmaları yazan AKP’li yazar: İktidar hızla sonunu hazırlıyor

Hükümete yakın gazeteci Ali Tarakçı, kaçırılan insanlar, toplu işkence görenler, hapisteki bebekleri dile getirdi ve AKP’nin hızla sonunu hazırladığını yazdı.

21:10 15 Haziran 2019 Cumartesi
İşkence ve kaçırılmaları yazan AKP’li yazar: İktidar hızla sonunu hazırlıyor
Hükümete yakın gazeteci Ali Tarakçı, kaçırılan insanlar, toplu işkence görenler, hapisteki bebekleri dile getirdi ve AKP’nin hızla sonunu hazırladığını yazdı.





Hükümete yakın gazetecilerden Ali Tarakçı, yaşanan ağır insan hakları ihlallerini Damga Gazetesi’ndeki köşesinde dile getirdi.


AKP’nin vesayet rejimiyle mücadele ettikten sonra yolunun vesayetle kesiştiğini belirten yazar Ali Tarakçı’ya göre; iktidara gelirken kurduğu tüm ittifaklar terkedildi:

“Vesayetle mücadele etti, sonunda yolları kesişti 2002 yılında iktidara gelirken kurduğu tüm ittifakları terk ede ede, sonunda devletin eski sahipleri ile yeni bir ittifak kurmasına neden oldu.”

Bu değişimle birlikte Türkiye’ye işkencenin de geri döndüğünü belirten Tarakçı, annesiyle tutuklu bebekleri, Urfa Halfeti’de yaşanan işkenceleri ve siyah transporterlarla kaçırılan insanları dile getirdi.
  İşkence ve kayıp insanlar iddiaları ciddidir ve önemsenmelidir 
Kayıp iddiaları 90lı yılları anımsatıyor!
Düşünün; Selim Azeybek 113, Mustafa Yılmaz 115, Erkan Irmak 117, Yasin Ugan 121, Sakin Dokunma 121, Gökhan Türkmen 126 gündür kayıp.

https://t.co/AM0fToPR78 — Ali TARAKCI (@alitarakcii) 13 Haziran 2019
Urfa’da 51 kişinin gözaltına alınıp işkenceden geçirildiğini belirten Tarakçı, Ankara Mali Şube’de gözaltına alınan eski diplomatlara cop sokma dahil ağır işkenceler yapıldığını da vurguladı ve kayıplarla ilgili şunları yazdı:

“Düşünün; Selim Azeybek 113, Mustafa Yılmaz 115, Erkan Irmak 117, Yasin Ugan 121, Sakin Dokunma 121, Gökhan Türkmen 126 gündür kayıp. Bu insanları gözaltına alan devletin güvenlik güçleri.  Devlet yetkililerinin ise bu iddialara sessiz kalması ise kabul edilemez. Devletin görevi, adalet ve hukuktan uzaklaşarak, suç ve terörle mücadele edemez, etmemelidir. AK Parti iktidarı, 2002 ile 2015 arasındaki tüm demokratik kazanımların kaybına seyirci kalmaya devam ederse, kendi varlığının siyaseten inkarını onaylayarak, hızla kendi sonunu hazırlamaktadır.”

Son güncelleme: 21:10 15.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı