• Turkhane Logo

'IQ'su çok düşük kesimlerle iktidardan nemalananlar bu yalanla kandırıldı'

ABD'li Rahip Andrew Brunson tahliye edilerek ülkesine gönderildi. Tüm bu süreçte, AKP'lilerin dilinden düşmeyen kelime 'yargı bağımsızlığı' oldu.

11:12 22 Ekim 2018 Pazartesi
'IQ'su çok düşük kesimlerle iktidardan nemalananlar bu yalanla kandırıldı'
ABD'li Rahip Andrew Brunson tahliye edilerek ülkesine gönderildi. Tüm bu süreçte, AKP'lilerin dilinden düşmeyen kelime 'yargı bağımsızlığı' oldu.



Ancak Andımızın Danıştay kararı ile yeniden okullarda okutulma ihtimali, AKPde vesayetçi yargı eleştirilerine neden oldu.

Bu ikircikli tavrı eleştiren Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı, Amerika bastırdı Papazı vereceksin yoksa sonuçlarına katlanırsın dedi. İktidarımız, Tamam halledeceğiz de bize biraz süre diye yumuşatmaya çalıştı önce. Sonra iç kamuoyunu kandırmak için Bizde yargı çok önemlidir, yargı bağımsız olduğu için her söylediğine koşulsuz uyarız lafları söylendi. Papaz efendi emre uyularak serbest bırakıldı ama IQsu çok düşük kesimlerle bu iktidardan nemalananların kandırılması için Gördüğünüz gibi papazı yargıladık, cezasını verdik, hapis yatırdık ve çıkardık, o da kendi arzusuyla ülkesine döndü açıklaması yapıldı eleştirisinde bulundu.


Danıştayın Andımız kararını iptal ederek, yeniden okullarda okutulmasına hükmetmesine AKP tarafından verilen tepkiyi eleştiren Ataklı, Bir de ne görelim; iktidar tekrar eski haline dönmüş. Cümle AKP kesimi ayaklandı. Yargı bağımsızlığı unutuldu. Meğer yargı eski vesayet dönemindeki gibi yine egemen olmaya çalışıyormuş. Bakanlar sıraya girdiler yargıyı yerden yere vurmak için. Bu yargıdan mutlaka hesap sorulacağı açıklandı. Meğer yargı denilen şey bu tür işlere bakamazmış. Yargı siyasete müdahale etmeye kalkışıyormuş ama buna asla izin verilmeyecekmiş. Yargı yine siyaset yapmaya başlamış tepkilerinin verildiğine dikkat çekti.

Brunson kararı ile Andımız kararını veren yargının aynı olduğuna değinen Ataklı, yazısını şöyle sürdürdü:

Papazın Amerikaya verilmesi ile ilgili Bu tamamen yargının kararıydı, artık Türkiyede gerçek bağımsız yargı var diyenlerin yargıya son saldırılar hakkında ne bahane bulacaklarını merakla bekliyorum. Danıştayın Andımızla ilgili kararı tartışılırken bir kesim muhalif aman diyor oyuna gelmeyelim. Nedenmiş? Çünkü bu AKPnin tezgâhı imiş. Danıştayın cübbesine düğme diktirmekle meşgul başkanı varken bu tür bir karar çıkması mümkün değilmiş. Amaç Kürt kesimi kızdırmakmış. HDPyi eyleme itmekmiş. CHP bu oyuna düşerek HDP ile yan yana görüntü verecekmiş. CHP teröristtir kampanyası güçlenecekmiş. MHP oyları gönül rahatlığı ile AKPye gidecekmiş. Yaşadığımız her olaya komplo gibi bakılmasından artık nefret ediyorum. Andımız olayı komplo falan değil bana göre. MHPnin oyu yok ki AKPye destek olmaları için tezgâh yapılsın.

 

Son güncelleme: 11:12 22.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı