• Turkhane Logo

'İmamoğlu'nu görevden alırsanız yolsuzluk dosyaları açılır, ortalık çamur deryasına döner'

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, iktidara yönelik eleştirilerine bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden bir uyarı ile devam etti.

08:57 19 Nisan 2019 Cuma
'İmamoğlu'nu görevden alırsanız yolsuzluk dosyaları açılır, ortalık çamur deryasına döner'
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, iktidara yönelik eleştirilerine bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden bir uyarı ile devam etti.



Dilipak, Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan seçimin iptaline yönelik itirazı hatırlatarak, Onu görevden alırsanız, partisi ona sahip çıkar, saldırırlar, İmamoğlu AK Parti’nin başına bela olur ve bir takım yolsuzluk dosyaları açılır ki, ortalık çamur deryasına döner diyor.

Ve İmamoğlu mazbatasını aldı. Böylece seçimlerle ilgili artık sandık sayılmayacak” diyen Dilipak, “Ama ben bu sürecin gerçekten tamamlandığını zannetmiyorum. YSK’da karar bekleyen başvurular var mesajını veriyor ve ekliyor:


Henüz YSK son sözü söylemedi. YSK eğer seçimlerin yenilenmesine karar verecek olursa süreç yeniden başlayacak. Gerilim devam edecek. Onun da şu günlerde sonuçlanmasını bekliyorum. Bazı AK Partililer bu kararı şöyle okuma eğiliminde ‘Mazbatanın verilmesine, seçimlerin yenilenmesine’..”

Bazı CHP’lilerin ‘Devri Sabık’ beklentisi içinde olduğu görüşünü öne süren Akit yazarı, İmamoğlu’nun da bu yönde mesajlar verdiğini kaydediyor.

“Bana kalırsa bu işe daha Ocak başından itibaren ecinniler karışmış. Yani bu işin bu hale getirilmesinde büyük bir ihtimalle içimizdeki bir takım kriptolar aktif görev yapmışlardır” diyen Dilipak, “Bazıları AK Partici, bazıları CHP’ci gibi gözükmüşlerdir. Birileri günah keçisi olarak deşifre edilmiş, bazıları gizlenmiştir. Bu işin gerçeğinin ortaya çıkartılması en az seçimi kimin kazandığı kadar önemli. Bu kararın verildiği gün ilginçtir AK Parti’nin serveri hacklendi ve internette yayınlandı” ifadesini kullanıyor.

Kimilerine göre AK Parti bundan sonra ne yaparsa yapsın artık dikiş tutturamayacağı görüşünün hâkim olduğunu belirten Dilipak, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“O zaman birileri de yeni bir siyasi oluşum için düğmeye basacaktır. Yani AK Parti içinde bir çözülme için birileri yolsuzluk dosyalarını masaya yatıracaktır. Yeni bir siyasi oluşum için AK Parti’den gidecek isimler, yeni partinin adı ve kurucularının telefonla arandığı gibi haberler ortalıkta dolaşmaya başladı. Birileri sanki ‘yar bana bir eğlence’ der gibi, adeta yangına körükle gidiyor. Bu işin bu kadar uzamasının asıl sebebi bu.”

Türkiye’deki belirsizlik süreci üzerinden ABD ile yaşanan S-400 krizine de değinen Dilipak, “Bu süreç iyi yönetilmedi. Erdoğan sessiz kalmaya çalıştı. Ama artık bu saatten sonra konuşmalı ve sürece müdahale etmeli” çağrısı yapıyor.

Trollere için de ağır ifadeler kullanan yazar, “Bir de şu herkese ağzının payını veren, tehdit eden, hakaret eden trollerinizi bir susturun. Bunların sözleri kulağınıza hoş gelse, yüreğinizi soğutsa da bir faydası yok. Bu keskin sirke politikaları küpüne zarar verir. AK Partililer için kabul edilmesi çok zor ve ağır bir sonuç bu” görüşünü dile getiriyor.

Dilipak, son olarak iktidarın ihale yağdırdığı holding sahiplerine gönderme yaparak, “Bu iş adamlarına da güvenmeyin. Onlar için ‘gelen ağam, giden paşam.’ Mühür kimdeyse onların aşkı onadır. Onların satmayacakları kimse yoktur” ifadesini kullanıyor.

Son güncelleme: 08:57 19.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı