• Turkhane Logo

Hulusi Akar, 15 Temmuz Gecesi Kara Havacılık'a neden uçuş yasağı koymadı?

Ahmet Nesin, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz gecesine ilişkin çelişkili ifadeler nedeniyle açıklama yapmasını istedi.

12:42 20 Aralık 2017 Çarşamba
Hulusi Akar, 15 Temmuz Gecesi Kara Havacılık'a neden uçuş yasağı koymadı?
Ahmet Nesin, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz gecesine ilişkin çelişkili ifadeler nedeniyle açıklama yapmasını istedi.

Nesin, 15 Temmuz gecesi MİTe saldırı yapılacağı ve bu saldırının kara kuvvetlerine bağlı kara havacılık tarafından gerçekleştirileceği iddiasınun bulunduğunu ancak Hulusi Akarın Hava Kuvvetlerine uçuş yasağı koyarken Kara Havacılık isminin geçmediğini kaydetti.
İlgili yazı şu şekilde devam ediyor: 
15 Temmuz 2016 darbe girişimi öğrenildiğinden itibaren genelkurmay başkanı Hulusi Akarın çelişkili davranışlarını hep yazacağım. Ve kendisinin vereceği 2 satırlık emirle yaşadıklarımızın çoğunu yaşamayacağımız ve ölümlerin bu boyutta olmayacağı iddialarımı da söyleyeceğim. Ben o gece Hulusi Akarın tavrını NTVnin penguenleri göstermesiyle aynı görüyorum. Yani bunun tam Türkçesi Bil iyorum ama..........., gerisini siz istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.

Gelelim işin başına, daha doğrusu MİTe gelen ihbara ve bu ihbarın askeriyeye bildirilmesine... İhbar Hakan Fidana yapılıyor ve Hakan Fidan bu ihbarı genelkurmay 2. başkanı Yaşar Gülere bildiriyor. İhbardaki en önemli konu MİTe saldırı yapılacağı ve bu saldırının kara kuvvetlerine bağlı kara havacılıkın 2-3 helikopteriyle yapılacağı. Böyle bir durumda siz ne yaparsınız bilemiyorum ama bir askerin, hele hele genelkurmay başkanının yapması gereken tek bir şey var, o da ilk etapta kara havacılıka bağlı bütün araçların uçuşunu yasaklamak. Peki, Yaşar Gülerden darbe olasılığı haberini alan genelkurmay başkanı Akar ne yapıyor, ihbarda hiç konuşulmayan hava kuvvetlerinin bütün uçuşlarını yasaklayan bir emir yayınlıyor ama kara havacılık uçuşlarıyla ilgili tek bir harf bile yok.

Akar bu emri saat 18.50de veriyor: Havada bulunan tüm askeri araçlar indirilsin deniyor ve Türkiyenin tüm askeri sahası kapatılıyor. Akarın emri üzerine Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezinden (SKKHM) bir Albay 19.07de Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinden bir Yarbaya bu yasağı telefonla iletiyor. 
Yazının devamı için tıklayınız!

Son güncelleme: 12:42 20.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı