• Turkhane Logo

Herkes suçlu! AKP hariç

Türk ekonomisini altüst eden kur şokunun faturası, marketler, iş insanları, sosyal medya kullanıcıları, milletvekilleri, gazeteciler ve ekonomistlerin ardından son olarak bankalara kesildi.

10:07 29 Aralık 2021 Çarşamba
Herkes suçlu! AKP hariç
Türk ekonomisini altüst eden kur şokunun faturası, marketler, iş insanları, sosyal medya kullanıcıları, milletvekilleri, gazeteciler ve ekonomistlerin ardından son olarak bankalara kesildi.



Döviz kurunda, son birkaç ayda Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş hareketlilik yaşandı. Bu hareketlilikteki aslan payı faiz konusundaki açıklamalarıyla Tayyip Erdoğan’ın oldu. Bu süreçte döviz hareketliliği, ekonomi verilerini altüst ederken gıda başta olmak üzere emtiaya zam olarak yansıdı.

İktidar ekonomik yıkımdan kendisi dışında herkesi sorumlu tuttu. Marketler, iş insanları, sosyal medya kullanıcıları, milletvekilleri, gazeteciler son olarak da bankalar suçlandı, cezalandırıldı.


MARKETLERE FİYAT CEZASI

Pandemiyle başlayan temel gıdalardaki fiyat artışı son döviz kuru patlamasıyla zirve yaptı. Eylül ayından beri marketleri hedef gösteren Erdoğan, geçen hafta sonu bir kez daha fiyatların inmesini istedi. Pazartesi ise 5 markete fiyat cezası geldi. Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve Birleşik Mağazalar AŞ (BİM) icra kurulu üyesi Galip Aykaç, Erdoğan’ın sözlerini ima ederek, “Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor” diyerek geri adım atmayacaklarının işaretini verdi.



MİLLETVEKİLİ GAZETECİ VE EKONOMİSTLERE SUÇ DUYURUSU

Doları uçuran ana sebep ise, Merkez Bankasının uyarılara rağmen faiz indirme kararı ile Tayyip Erdoğan’ın faiz-nas açıklamaları oldu. Kabaksa sosyal medyadan dolar tahmini yapanların başına patladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), milletvekili, gazeteci ve ekonomistlerinde bulunduğu 26 sosyal medya hesabı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun gerekçesi için ise “Kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları” denildi.

BANKALAR DA NASİBİNİ ALDI

Son olarak bankalarda cezalardan nasibini aldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredilerin “amaca uygun kullanımı” konusunda gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle 13 bankaya 50’şer bin TL ceza uygulanmasına karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), verilen kredilerin amaca matuf kullanımı için iç kontrol mekanizmalarının zamanında oluşturulmadığı gerekçesiyle 13 bankaya 50’şer bin TL ceza uygulanmasına karar verdi.

Son güncelleme: 10:07 29.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı