• Turkhane Logo

Her açılışta o var: Erdoğan’ın Erbaş’ı

30 Ağustos törenlerinde protokolde 40 sıra birden yükselerek 52. sıradan 12. sıraya getirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, etkinliklerdeki rolü itibariyle bakanları da geride bıraktı. Törenlerde Erdoğan’dan sonra sadece Erbaş konuşuyor.

11:37 07 Eylül 2021 Salı
Her açılışta o var: Erdoğan’ın Erbaş’ı
30 Ağustos törenlerinde protokolde 40 sıra birden yükselerek 52. sıradan 12. sıraya getirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, etkinliklerdeki rolü itibariyle bakanları da geride bıraktı. Törenlerde Erdoğan’dan sonra sadece Erbaş konuşuyor.


Bütçesi ile birçok bakanlığı geride bırakan Diyanet İşleri’nin başkanı Ali Erbaş, Erdoğan rejiminde protokoldeki yükselişini hızla sürdürüyor. Zafer Bayramı töreninde 52. sıradan 12. sıraya yükselen Erbaş törenlerde Erdoğan’ın ardından konuşan tek isim.

ADLİ YIL ERBAŞ’IN DUASIYLA AÇILDI


Adli yıl açılışı, Yargıtay’ın yeni binasıyla birlikte yapıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın duasıyla 2021-2022 Adli Yılı açıldı. Erbaş duasında “Bu eserin açılışını besmeleyle gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve mübarek eyle Allah’ım, bereketli eyle Allah’ım” ifadelerini kullandı.

DUALARINDA AKP’NİN PROJELERİNE YER VERİYOR

2018 yılı ekim ayında İstanbul Havalimanı da Erbaş’ın duasıyla açıldı. Erbaş duasında, “Ya Rab yeryüzünün imar etme görevini bizlere veriyorsun, bu büyük, muhteşem eseri yaparak yeryüzünün imarına katkı sağladık, daha nice eserler yapmayı milletimize nasip eyle Allah’ım. Denizlerin üzerinden köprülerle, denizin altından tünellerle kıtaları birleştirmeyi milletimizi nasip eyledin, bu gibi eserlerle insanlara daha nice hizmetler etmeyi bize nasip eyle Allah’ım” dedi.

KÜLLİYE’DEKİ TÖRENLERİN VAZGEÇİLMEZ KONUŞMACISI

5 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ‘Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni’nde de Erbaş tesislerin açılışında dua etti. Erbaş, şu ifadeleri kullandı: “Ya Rabbel alemin bu tesisleri milletimiz için hayırlı mübarek eyle Allah’ım. Bu yoldan yapılan çalışmaları hayırlı mübarek eyle Allah’ım. Emeği geçen herkesin geçmişlerinin ruhlarını şad eyle Allah’ım. Milletimizi, memleketimizi, vatanımızı her türlü felaketlerden, sel felaketinden, depremlerden muhafaza eyle Allah’ım.”

JANDARMA EĞİTİM TESİSLERİ DE ERBAŞ’IN DUASIYLA AÇILDI

1 Eylül tarihinde Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakülte, Temin ve Eğitim Merkezi açılışı yapıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmanın ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından okunan dua ile tesisin açılışı gerçekleştirildi. 30 Mart tarihinde yapılan 1. Su Şurası Lansmanı ve 363 Tesisin Toplu Açılış Merasimi’nde Erbaş tesislerin açılışında dua etti.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ: SİYASETE, ADALETE YANSIMASIN İSTİYORLAR

Konuşmasının devamında adli yıl açılışı başta olmak üzere Erdoğan’ın katıldığı tüm açılışlarda dua etmesiyle ilgili olarak Erbaş, “Hani ‘inanç sokakta olamasın, mahallede olmasın, insanın içinde olsun’ diye bir anlayış var ya. ‘İnanç işte insan ile Allah arasında olsun, evine yansımasın, ticaretine yansımasın, siyasetine yansımasın, adaletine, yargısına yansımasın’… Görüyorsunuz ya ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İnançtan ayıklansın oralar, adeta bu düşünce insanlığı bu noktaya getirmektedir” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 11:37 07.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı