• Turkhane Logo

Gazeteci Adem Yavuz Arslan'dan yazı dizisi-2: “Yer yerinden oynar ya bunlar farkında değil ya”

"Erdoğan, Turkuvaz Medya’nın alınması için gerekli olan parayı toplama işini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a vermiştir ama bizzat takip etmeyi de sürdürür."

21:21 26 Aralık 2019 Perşembe
Gazeteci Adem Yavuz Arslan'dan yazı dizisi-2: “Yer yerinden oynar ya bunlar farkında değil ya”
"Erdoğan, Turkuvaz Medya’nın alınması için gerekli olan parayı toplama işini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a vermiştir ama bizzat takip etmeyi de sürdürür."




Gazeteci Adem Yavuz Arslanın KaranlıktakiAydınlıkte yayınlanan “Yer yerinden oynar ya bunlar farkında değil ya” yazı dizisin ikincisi şöyle;


Yazı dizisinin bu bölümünde devlet ihalelerine giren işadamlarından toplanan milyonlarca dolar rüşvetin trafiğine bakıyoruz.

Referansımız soruşturma evrakları, fezlekeler ve bir kısmı internette olan telefon kayıtları.

İşadamları, bürokratlar ve siyasiler arasında dönen telefon görüşmeleri yoruma ihtiyaç bırakmayacak kadar açık.

O yüzden 25 Aralık operasyonunu detaylarının tarafların ‘ağzından’ izlemeye devam ediyoruz.

‘BU İŞİ HALLEDECEKSİNİZ KARDEŞİM’

Erdoğan, Turkuvaz Medya’nın alınması için gerekli olan parayı toplama işini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a vermiştir ama bizzat takip etmeyi de sürdürür.

17 Eylül 2013  

Saat 12.47

Mehmet Cengiz ile Nihat Özdemir telefondadır. Özdemir Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair Cengiz’i bilgilendiriyor.

“Köşk’te Başbakan da vardı.  Çağırdı görüştü benle bilgin olsun sana bilgi vereyim tamam. Mehmet Cengiz’e söyle dedi bu işi halledeceksiniz kardeşim”

Cengiz “ Demedin mi ki adam evine yattığı yok yav bir şey deseydin ona yav” diye cevap veriyor. Özdemir ise Erdoğan’a ‘bu işi bitirmek için Singapur seyahatini iptal ettiklerini’ anlattığını Cengiz’e anlatıyor.

17 Eylüldeki bu görüşme , 25 Ağustosta Rize’de yapılan görüşmenin devamı niteliğinde. Her iki görüşmede de Erdoğan sürece bizzat dahil olarak satın alma ve devir işlerini birinci elden takip ediyor.

BİLAL ERDOĞAN DA DEVREDE 

28 Ekim 2013.

Saat 13.04 

Mehmet Cengiz ile Bilal Erdoğan görüşmektedir.

İnternette bulunabilen ses kaydına göre Mehmet Cengiz Bilal Erdoğan’a “Yanlız Bilalcim Beyefendi ile konuş beni üzüyor gözünü seveyim bana gene kapris yapıyor la ben ben şimdi Cemal Bey onu konuşuyordum ya” diye şikayette bulunur.

Bilal Erdoğan ise “ ya şu şeyi bu son meseleniz daha herkes bitirmemiş işini” şeklinde fırça atmaktadır.

Cengiz “onu oo öyle o o işi toparlıyorum ben şimdi Cemal Bey’le beraberim ben” “ben bu işi birebir takip ediyorum” diye cevap veriyor.

17 Eylül 2013 tarihine geri gidelim.

O tarih çok önemli. Nihat Özdemir Çankaya Köşkü’nde Erdoğan ile görüştükten sonra saat 17’de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın danışmanı Ömer Sertbaş, işadamları Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir ve Celal Koloğlu Limak Holding’in Ankara ofisinde toplantı yapıyorlar.

Aynı gün Mehmet Cengiz (Saat 13.43) Orhan Cemal Kalyoncu ile görüşerek “Ben Ankara’ya geldim de biz ben ıı kalıyorum Beyfendi kal dedi. İşte bir konu var ya o malum konudan dolayı kalıyorum ben de onun için. Nihat da kalıyor”  diyor.

İşadamları Erdoğan’ın talimatı ile Ankara’da Bakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda toplantı yapıyorlar. Erdoğan hem damadı hem de bakanı üzerinden süreci yönetmesine rağmen bizzat devreye de giriyor.

İşadamlarının kendi aralarındaki telefon görüşmeleri de toplantının içeriğini teyit ediyor.  İşadamları kendilerine önerilen plandan hoşnut değiller ama çıkış da bulamıyorlar.

18 Eylül 2013

İşadamları Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir ve Celal Koloğlu Turkuvaz Medya Yöneticisi Serhat Albayrak ile toplantı halindedir.  Meyda grubunun naylon şirket üzerinden Erdoğan ailesine devrine dair çalışmalar sürmektedir.

O sırada Hong Kong’da olan Orhan Cemal Kalyoncu’yu arayarak Ömer Faruk Kalyoncu ile acilen Türkiye’ye dönmelerini söylerler.

18 Eylül 2013

Saat 11.25 

Mehmet Cengiz ile Orhan Cemal Kalyoncu görüşmektedir.

Mehmet Cengiz Kalyoncu’ya “ya sen akşam binip gelebilir misin. Faruk kalsa da sen gelsen veya ikiniz de gelin” diye toplantının önemini vurgulamaktadır.

Telefonu Nihat Özdemir alır.

Özdemir “ Cemal sen Mehmet’i bırak oraya zaten senin oğlun bu işlerden şey oluyor ya sen Faruk’u al” “bak ben kızıyorum Mehmet ben gelmedim Mehmet iptal etti demek ki bi burda bi olay var” “sen anladın meseleyi sen anladın” “bir çözüm yolu da bulduk ama senle ikinize ihtiyacımız var iki ee Cemal ve Faruk’a tamam” “Şu anda İstanbul’dayız ben de Celal de Mehmet Cengiz’le burdayız biz” diyor.

Bu konuşmadan 45 dakika sonrası

Saat 12.01 

Bu kez Berat Albayrak ile Orhan Cemal Kalyoncu görüşmektedir.

Kalyoncu Albayrak’a “ee haber verdiler dön dediler” derken Albayrak “evet evet döneceksiniz herhalde konuşacaksan bir an önce gelirsin o zaman” diye cevap verir.

Albayrak’ın gelişmelerin her aşamasından haberdar olduğu görülmektedir.

18 Eylül 2013

Saat 12.04 

Ankara’daki toplantı bitmiştir.

Celal Koloğlu ile Naci Koloğlu görüşmektedir.

Celal Koloğlu “ Eğer bir şey olmazsa çözüm bulundu. Onların (Kalyonculardan bahsediyor) o şeyinin yüzde 10 içerisinde biz üçlü olarak alacağız o bedele” şeklinde bilgilendirme yapıyor.

Konuşmanın devamında Naci Koloğlu bazı teknik konuları soruyor.



“ÇOK ACAYİP SIKIŞTIRIYORLAR”

Şirket devri vb konularda yeni vergi doğması ihtimalini hatırlatıyor.

Celal Koloğlu ise  “doğabilirse de ona taahut edicez diyecez ki ilerde çıkarsa ödeyecez onda öyle geçirecez yapacak başka çaremiz yok yapacak bir şey yok da şimdi bunu çok için çok sıkıştırıyorlar ha şu acayip sabah şey oldu çok acayip şey var ya bende kişiler vardı çok acayip sıkıştıyorlar” devamında “şimdi zaten öbür şey de haber verilecek Binali Bey’e dedik ki o gün şeye haber verilsin krediler şey olsun diye onun için zaten” diyor.

Bu noktada bir daha duralım.

Kaynak: KaranlıktakiAydınlık

YAZININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ...

Son güncelleme: 21:21 26.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı