• Turkhane Logo

FP: Gülen'le ilgili en ufak somut delil yok

ABD'nin önde gelen dergilerinden Foreign Policy, Erdoğan liderliğinde diktatörlüğe koşan Türkiye'yi yazdı ve sordu: Türkiye hala bir demokrasi mi? Ankara'da Gülen'in darbeye karıştığına dair en ufak bir somut delil olmadığını anlattı.

15:14 15 Mart 2017 Çarşamba
FP: Gülen'le ilgili en ufak somut delil yok
ABD'nin önde gelen dergilerinden Foreign Policy, Erdoğan liderliğinde diktatörlüğe koşan Türkiye'yi yazdı ve sordu: Türkiye hala bir demokrasi mi? Ankara'da Gülen'in darbeye karıştığına dair en ufak bir somut delil olmadığını anlattı.


Melih Gökçekin Amerikalı gazetecileri Erdoğanla röportaj ayarlayacağım diye kandırarak uyduruk tezlerini anlattığı skandal toplantıyı da yazan Kenner, Darbeyi Gülenin yaptığına dair kendi komplo teorileri haricinde en ufak somut bir delil sunamadı notunu düştü. 

İşte Foreign Policyde çıkan o yazının ilgili bölümleri:

Türkiyede tartışma şu: Erdoğan, Roma imparatoru Augustusu kopyalarak, ülkenin demokratik kurumlarını ayıklayıp, tüm gücü kendi eline geçirebilecek mi? 
Oylama aynı zamanda Erdoğanın 14 yıllık iktidarına ülkenin nasıl baktığını da gösterecek. Dünyanın geri kalanı ise bu arada zaten Erdoğanla ilgili kendi gayri-resmi referandumlarını yapıyor.


SADDAM GİBİ DİKTATÖRLERE BENZİYOR

Ankarada yaptığım 3 günü aşan görüşmelerde hükümet yetkilileri anayasa değişiklğinin istikrarı sağlayacağını, askeri vesayetten kurtulacağını savundu. Referandumda hayır diyen muhalefet liderleri ise ülkenin otoriterliğe kaydığı uyarısı yaptı ve eklediler: Erdoğanın yönetim şekli Saddam gibi diktatörlerin yönetim şekline benziyor.

Referandum daha şimdiden Türkiye ve birçok Avrupa ülkesi arasında gerilime neden oldu.

Almanya ve Hollanda arasındaki gerilim sadece bir örnek. Avrupa ülkeleri, Türk demokrasinin durumundan, Suriyede Ankaranın rolüne, Türkiyenin ABDden Fethullah Güleni istemesine kadar birçok konuda Ankaranın tezlerine katılmayı reddetti. 

GÜLEN HAKKINDA DELİL SUNAMADI
Kendi dengesizliğinin(yabancılaşmasının) asıl sorumlusu olan Türkiye. Daha geçen hafta Melih Gökçekin New York Times, Washington Post, Wall Street Journal gibi büyük kuruluşlardan gazetecileri davet ettiği toplantıyı hatırlayın. Daveti, Erdoğan dahil Türkiyenin üst düzey isimleriyle görüşme amacıyla kabul etmiş, onların darbeyi nasıl anlattığını, ABDden Güleni neden istediklerini dinleme fırsatı olarak görmüştük.

Ne var ki bu hayata geçmedi ve Amerikalı muhabirler, Gökçekin kendisiyle 4 saat toplantı yapmak zorunda kaldı. Muhabirlerin çoğu toplantıyı protesto ederek terk etti. Konuşmasında Gökçek, Gülenin darbede yer aldığına dair en ufak somut bir delil sunamadı, bunun yerine kendi komplo teorilerini ve dünya görüşünü anlattı. 

Türkiyenin batı kıyısında yaşanan depremi ABD ve İsrail bir gemi sayesinde yaptı. Bir miktar enerji vererek fay hattını harekete geçirmeye çalıştılar dedi Gökçek. 

Ayrıca Obama ve Clintonın IŞİDi kurduğundan bahsetti ve buna kanıt olarak da Trumpın açıklamalarını gösterdi. Daha fazla kanıt isteyince de Ben çok araştırırım dedi: Ben dünyanın en büyük istihbarat ağına sahibim. Biliyor musunuz bunun ismi nedir? Google.
 

Son güncelleme: 15:14 15.03.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı