• Turkhane Logo

Fehmi Koru: Yeni kurulacak parti CHP’nin işine yaramaz

Gazeteci Yazar Fehmi Koru, yeni kurulacak partinin CHP’nin işine yarayacağı yorumlarına katılmadığını belirttti. Hem iktidar hem de muhalefet seçmeninde yeni parti arayışı olduğunu yazdı.

10:45 16 Temmuz 2019 Salı
Fehmi Koru: Yeni kurulacak parti CHP’nin işine yaramaz
Gazeteci Yazar Fehmi Koru, yeni kurulacak partinin CHP’nin işine yarayacağı yorumlarına katılmadığını belirttti. Hem iktidar hem de muhalefet seçmeninde yeni parti arayışı olduğunu yazdı.





Koru, araştırmaların ihtiyacın iktidar-muhalefet ayrımını ortadan kaldıracak bir geniş tabanda duyulduğuna işaret ettiğini ifade edererk, “AK Parti’yi desteklemiş, ama şimdilerde bu konumlarını gözden geçirenler kadar, geleneksel olarak muhalefet partilerine oy verdikleri halde onları yeterli bulmayanlar da kendilerine yeni bir parti arayışı içerisindeler” diye yazdı.


YENİKAPI RUHU ORTADAN ÇEKİLDİ

15 Temmuz’un ardından Yenikapı’da düzenlenen mitinginde iktidar ve muhalefetin söylem birliği içerisine girdiğini ifade eden Koru, “Uzun sürmedi, zaman içerisinde, partiler, yine bildik rekabetçi ve rakiplerini yaralayıcı söylemlerine geri döndüler. Ruh yine ortadan çekildi” dedi.

AKP VE CHP SÖYLEMLERİ BENZERLİK GÖSTERİYOR

Koru, bu yaralayıcı dilin bugünlerde değişeceğinin işaretlerini gördüğünü anlatarak, Muharrem Sarıkaya’nın yazısından alıntılar yaparak, AKP ve CHP’nin son günlerde temel konulardaki yaklaşımlarında benzerlik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemini tartışmaya hazır olduğunu söylemesi ile AKP’nin ‘Sistemde revizyon yapılabilir” çıkışlarını örnek gösterdi. CHP’nin S-400’e desteğini hatırlatan Koru, 15 Temmuz için bir tiyatrodan kanlı bir darbe girişimiydi söylemine dönülmesine dikkat çekti.

İYİ PARTİ’DE DE DİL YUMUŞAMASI VAR

Koru, İyi Parti’de de dilini yumuşatma gayreti bulunduğunu anlatarak, “Muharrem Sarıkaya bu gelişmeyi dört yıl sonra yapılması gereken seçimin tarihinin erkene alınabileceği veya bir referandumun gündeme gelebileceği beklentisine bağlıyor. Yeni dönemde seçimlerde başarılı olabilmek için ittifaklar kurmak zorunluluğunun partileri buna zorladığını belirtiyor” diye yazdı.

YENİ OLUŞUMUN SİYASETE ETKİSİ

Koru yeni oluşumun, mevcut partileri durumlarını gözden geçirmeye mecbur bıraktığına vurgu yaptı. Koru şunları dile getirdi: “Ülke siyasi hayatına yeni bir partiyle katılmaya hazırlananların da bu gelişmeden çıkarmaları gereken dersler var. Biri şu: Oy almak için doğrulardan fedakarlık etmek, yanlışlara sahip çıkmak veya haksızlıklar karşısında susmak gerekmiyor; tam tersine, her zaman ve her zeminde, gerçek neyse onu halkla hiç tereddütsüz paylaşmak şart. Girmeye hazırlandıkları dönemin taşları daha partileri kurulmadan döşenmeye başladı ya, yeni oluşum için yola çıkanlar sevinebilirler.”

Son güncelleme: 10:45 16.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı