• Turkhane Logo

Erdoğan’ın sinir uçlarına dokunan çıkışlar

AKP sonrası Erdoğan’ın uçaklarını satacağını ve Kanal İstanbul’un borçlarını ödemeyeceğini açıklayan CHP’den dün ezber bozan bir KHK çıkışı geldi.

10:56 13 Temmuz 2021 Salı
Erdoğan’ın sinir uçlarına dokunan çıkışlar
AKP sonrası Erdoğan’ın uçaklarını satacağını ve Kanal İstanbul’un borçlarını ödemeyeceğini açıklayan CHP’den dün ezber bozan bir KHK çıkışı geldi.


KHK’lıların işe döneceğini söyleyen ve yargılamaların yeniden ele alınacağını söyleyen CHP’li Gülizar Biçer Karaca AKP’lilerin hedefi oldu.

CHP’nin politik söylemlerine genelde yanıt vermeyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son iki haftayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap vererek geçirdi.


Kanal İstanbul için finans sağlayacağı belirtilen uluslararası kuruluşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Kanal İstanbul projesinde bulunan şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz” açıklaması ile başlayan ödeme tartışmasına, Erdoğan’dan “Yatırımcıları tehdit ediyorlar. Bu ne terbiyesizliktir. Devletlerde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar” cevabı gelmişti.

/

UÇAK POLEMİĞİ

Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta tasarruf tartışmaları yaşanırken söylediği “Ben maliyeciyim. Tam 27.5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, tasarruf nasıl yapılır, israf nasıl önlenir bunların hepsini biliyorum. 13 tane uçak mı var? Satacağım onları. Lüks arabalar mı var? Satacağım onları. Bir kişi 3 yerden değil 5 yerden değil 11 yerden aylık alıyorsa bitireceğim bunların tamamını” sözleri de Erdoğan’ı çileden çıkardı.

/

Yine Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “İstikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Neler söylediğini görüyorsunuz. Neymiş gelince uçakları satacakmış, senden öncekiler de bunu söylüyordu. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçaklarla mı? Yarış edeceksin, ne ile, tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da ben muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım dersin, Atatürkçüsün ya” dedi.

CHP’DEN KHK ÇIKIŞI

CHP’den dün iktidarın tepkisini çeken bir çıkış daha geldi. Beraat alan tüm memur ve akademisyenlerin işlerine iade edileceğini belirten Karaca, “Ardından hakkında kesinleşmiş yargı hükmü dahi olsa tamamının dosyasını yeniden ele alacağız ve adil, eşit, bağımsız bir yargı önünde tekrar yargılanarak gerçekten suçu varsa yargılanacak. Biz yaptığımız toplantılarda gördük ki, artık adil bir yargılanmadan ve Anayasal güvence altındaki adil yargılanma hakkından söz edemeyeceğimiz bir süreç işledi” dedi.



CHP’nin 15 Temmuz sonrası KHK mağduru olan ve terör suçlamalarıyla yargılananlar hakkında ezber bozan bu çıkışı, sosyal medyada AKP’li hesapların tepkisini maruz kaldı. Karaca’ya ise Türkiye’nin her yerindeki KHK’lı Platformlardan destek yağdı.

Son güncelleme: 10:56 13.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı