• Turkhane Logo

Erdoğan’ın seçim öncesi ektiği nefret tohumları, İstanbul’da filizlenmeye başladı

Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması AKP içi gerilimi yükseltti. Birbirlerini hain olarak görmeye başladılar. İşte birkaç örnek..

19:18 06 Nisan 2019 Cumartesi
Erdoğan’ın seçim öncesi ektiği nefret tohumları, İstanbul’da filizlenmeye başladı
Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması AKP içi gerilimi yükseltti. Birbirlerini hain olarak görmeye başladılar. İşte birkaç örnek..





Boldun yerel seçimle ilgili Haber-Analizi şöyle;


Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aşkım, sevdam” dediği İstanbul’u kaybetmiş gözüküyor.

Erdoğan’ın İstanbul’u kolay kolay vermeyeceğini herkes biliyor. Geçersiz oyların tekrar sayımı gibi İstanbul’da seçimlerin tekrar yapılması noktasında tüm yolları deneyeceği herkesin malumudur.

Peki ya Erdoğan ve AKP teşkilatları İstanbul’da ne yapıyor diye sorduğumuzda karşımıza çok da yabancı olmadığımız bir durum çıkıyor.

AKP’ye oy vermeyenleri “Terörist” ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden önce ektiği nefret tohumları, aileleri parçalamaya ve sokaktaki kutuplaşmayı filizlendiriyor.

15 Temmuz’dan sonra Hizmet Hareketi’ne yönelik yürütülen nefret ve kindarlığın bir benzerinin AKP’ye oy vermeyen muhafazakâr seçmene uygulanmaya başlandı.

Whatsapp grupları üzerinden nefret dilini fısıldayan AKP’liler, İstanbul’un kaybedilmesinde Ekrem İmamoğlu’na oy veren eski AKP’li seçmenlerin neden olduğu vurgulanıyor.

Özellikle muhafazakâr yaşantıya sahip insanların İmamoğlu’nu desteklemesini hazmedemeyen AKP’liler, kırk yıllık komşusuna “Hain” gözüyle bakmaya başladı.

Whatsapp gruplarından Yasin, Fetih süreleri dağıtan AKP teşkilatı, mahalleli kadınların bir araya gelerek kuran okuduğu sohbet gruplarını dahi karıştırdı.

İstanbul’da AKP’nin oy deposu olarak nitelendirilen bir ilçede yaşan vatandaş annesinin şahit olduğu olayı şöyle anlatıyor; “Bizim mahallenin kadınları her hafta bir kişinin evinde Kuran-ı Kerim okumak amacıyla bir araya gelirdi. Seçimlerden sonraki Perşembe günü bir araya gelen kadınlar arasında AKP teşkilatında görevli kadınlarda varmış. İmamoğlu’na hakarete varan hatta beddua şekline dönüşen söylemler üzerine annem, ‘Bu konuyu burada konuşmayalım. Kim kazanırsa kazansın Allah hayırlısı olana nasip etsin’ der. Bu söz üzerine anneme karşı tavır almaya başlamışlar. Artık sokakta ve pazarda karşılaşsalar da yollarını değiştiriyorlar.” diyor.

Ekonomik sıkıntılar ve iktidar partisinin son zamanlardaki tutumları nedeniyle yerel seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceğini açık bir şekilde ifade bir esnaf ise komşusu olan AKP’li esnaflar tarafından “Hain” gözüyle bakılmaya başlandı.

“Artık selama mı dahi almıyorlar” diyen esnaf, AKP’nin seçimlerdeki yenilgiyi vatandaşa fatura ettiğini söylüyor.

Ailecek MHP’li bir aile ise Ekrem İmamoğlu’nu destekledikleri gerekçesiyle bazı akrabaları tarafından ötekileştirildiklerini ve bir haftadır o akrabalarının kendileri ile konuşmadığını ifade ediyor.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında kendisine oy vermeyenleri terörist, ateist benzeri ifadelerle nitelemesi, İstanbul’un kaybı sonrası tabanında yükselen gerilimin ve muhalefleri hain gören bakış açısının ana nedeni.


Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 19:18 06.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı