• Turkhane Logo

Erdoğan’ın ittifak hamlesi işe yaramadı: Önce Saadet şimdi de BBP

Hızla oy kaybeden Cumhur İttifakı’ndaki çöküşü durdurmak için AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hamleler ters tepiyor.

11:30 04 Ekim 2021 Pazartesi
Erdoğan’ın ittifak hamlesi işe yaramadı: Önce Saadet şimdi de BBP
Hızla oy kaybeden Cumhur İttifakı’ndaki çöküşü durdurmak için AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hamleler ters tepiyor.



Saadet Partisi’ni ittifaka dahil etmek için başlattığı çalışmalar Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü ile sona erdi. İttifakın küçük ortağı BBP de bölünüyor.

ABD gezisinde umduğunu bulamayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iç politikada da sorunlar yaşıyor. Cumhur İttifakı’na dahil etmek istediği Saadet Partisi’nde görüşmeleri yürüttüğü Oğuzhan Asiltürk yaşamını yitirdi. İttifakın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) de bölünme aşamasında.


SAADET’İ İTTİFAKA KATAMADAN ÖLDÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ittifak görüşmeleri gündeme oturan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk geçen hafta cuma günü 86 yaşında hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle İstanbul’da rahatsızlanarak 13 Eylül’de ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesine kaldırılan Asiltürk’e zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı tanısı konulmuştu. Ömrünün sonunda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakınlarına kamuda iş verilen Asiltürk, Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na katmak için yoğun çaba harcadı.

BBP’DE MUHALİFLER PARTİ KURUYOR

Erdoğan’ı üzen ikinci gelişme ise Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı BBP’de yaşandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ABD ziyaretinde yanında götürdü ve orada bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden yerine BBP Genel Başkanı ile görüşmesi sosyal medyada tepki çekti. Destici’ye yönelik tepkilerin arttığı BBP’de muhalifler yeni parti kurmak için harekete geçti. Remzi Çayır öncülüğündeki Milli Yol Hareketi partileşmeye gideceğini duyurdu. Bu durum Cumhur İttifakı’nın oylarının daha da düşmesine yol açacak.

PARTİ GENEL MERKEZ BİNASI TUTULDU

Parti genel merkez binasını tuttuklarını belirten Çayır, “Şu anda Milli Yol Hareketi olarak ifade edebiliriz. Bir platform kurduk. Genel merkezimiz Ankara İskitler’de. Büyük, müstakil 5 katlı bir yer tuttuk. Farklı kesimlerden, Alevi kardeşlerimizden, sosyal demokratlardan, ülkücüler başta olmak üzere bir yapı oluşturuyoruz. Bu yapının temel amacı siyaseti değişim ve dönüşüme uğratmak. Var olan bu sistem Türkiye meselelerini çözememektedir. Rahmetli genel başkanın ifadesiyle, yıllar yılı söylemişti ‘Bu elbise bu millete dar geliyor’ diye” dedi.

Son güncelleme: 11:30 04.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı