• Turkhane Logo

"Erdoğan Salih Müslim'in iadesinden ne bekliyordu da olmadı!.."

Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin, Salih Müslim'in Çekya'da gözaltına alınmasından sonra Abdullah Öcalan gibi Türkiye'ye gönderilmesini bekleyerek Erdoğan'ın Afrin'den çıkma planlarını yaptığını ancak iade edilmeyince planının suya düştüğünü yazdı.

11:37 03 Mart 2018 Cumartesi
Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin, Salih Müslim'in Çekya'da gözaltına alınmasından sonra Abdullah Öcalan gibi Türkiye'ye gönderilmesini bekleyerek Erdoğan'ın Afrin'den çıkma planlarını yaptığını ancak iade edilmeyince planının suya düştüğünü yazdı.

AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın Salih Müslim ile görüşmesinden Çekyada gözaltına alınmasına kadar bütün süreci değerlendiren Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin, dikkat çeken bir yorumda bulundu. 

Nesine göre Salih Müslim, Abdullah Öcalan gibi Türkiyeye gönderilseydi Afrindeki savaşı bitireceğine ilişkin bir fikir yürüttüğünü ancak iade edilmeyince istediğinin olmadığını yazdı. 

Afrinden Erdoğanın geri çıkmak için hesaplar yaptığını iddia eden Nesinin Erdoğan Salih Müslimin iadesinden ne bekliyordu da olmadı!.. başlıklı yazısı şöyle devam ediyor;


Erdoğan Afrinden çıkacak ama halka anlatacak bir nedeni de olmak zorunda. Salih Müslimin gözaltına alınması ve Türkiyeye teslim edilecek ümidi bunun için biçilmiş bir kaftandı ama olmadı.

Ortalık her hafta 1 yada daha fazla konuyla çalkalanıyor. Son yıllarda tartıştığımız yada tartıştırılan konuları kitap yapsam sanırım ciddi bir kitap olur. Bu konuların ortak özelliği, yandaş medyanın cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğanın ne kadar başarılı bir dünya lideri olduğunu anlatması ve sonunda da kimler tarafından kandırıldığı üzerine kurulu. Kimse yaşananların yanlışlığı yada saçmalığı üzerine konuşmuyor, Bu ABD yok mudan başlayarak ülke ülke yada o ülkelerin liderlerine saydırarak devam ediyoruz. Sonuçta bişey değişmiyor ve yeni bir konu çıkıyor karşımıza.

Geçen hafta PYD eski eşbaşkanı Salih Müslim Türkiyenin şikayeti üzerine Çekyada gözaltına alındı. Daha ben haberin sonuna gelmeden bütün uzmanlar, neredeyse ellerinde kronometrelerle havaalanına gidecekmiş gibi, Salih Müslimin geleceği saati tartışıyorlar televizyonlarda. Hepsinin ağızları kulaklarında ve Türkiye dış politikasını konuşup övüyorlar.

Biliyorsunuz, daha önce İnterpole 60 bin isim bildirdi Türkiye yada adalet bakanlığı. İnterpol sanırım İnterpol olalı ne böyle bir bolluk görmüştür ne de bu kadar para kazanmıştır. Para kazanma derken şaka demiyorum, İnterpol verdiğiniz ismi babasının hayrına araştırmıyor, bunun bir bedeli var ve az da değil. Sadece araştırırken de değil, yakaladığında da ayrı para alıyor, teslim edilip edilmemesi onu ilgilendiriyor mu bilemem ama araştırmadan 3-4 misli para aldığını biliyorum.

Neyse, derdim de İnterpolün kazandığı yada kazanacağı para değil zaten, derdim Türkiyenin dış politikasının neredeyse sadece yurt dışında arananlar üzerine kurmuş olmaları. Böyle olunca komik duruma düşmüyor da değiller, Grup Yorumdan müzisyenler için kişi başı 300 bin dolar biçmişler ama o kişilerden biri zaten ellerinde ve tutukluymuş.

Çekyada gözaltına alınmadan 3-4 gün önce Cenevrede beraberdik Salih Müslimle, hatta yan yana konuşma da yaptık. Yanlış olmasın ama televizyon dahil olmak üzere sanırım bu beşinci yada altıncı karşılaşmamız. Doğal olarak bu karşılaşmalar Türkiyeye gidip geldiği döneme de rastlıyor. Demem o ki, Salih Müslimle ne zaman karşılaşsam sadece barış üzerine konuştuk yada o açıklamalarını hep barış üzerine yaptı. Belli bir kesim hariç hemen hemen bütün partiler çok kızsa da, Erdoğan Türkiyede Salih Müslimi çağırdığında konuştukları konu aynısıydı, yani brıştı. O yüzden yaşamını barış üzerine kuran bir insanın Türkiyeye iade edilmeyeceğinden emindim ve rahat rahat bekledim o sonucu.

Peki, bütün bunlar bilinirken Erdoğan, Salih Müslimin teslim edilebilme olasılığından ne bekledi, umarı neydi? Biliyorsunuz Birleşmiş Milletler Afrinde 1 aylık ateşkes ilan etti ve hemen hemen bütün dünya buna uyulmasını istiyor. Türkiyenin komik bir inadı var ve Afrin Suriyede değil der havasında bu metinde Afrinin yazmadığını söylüyor. Oysa Birleşmiş Milletler sadece ateşkes istemiyor, sivillerin de öldürüldüğünü ve ellerinde belgeler olduğunu söylemeye başladı. Bu şu anlama gelir, Erdoğan uluslararası savaş mahkemesinde yargılanmasını zorlamaya başladı ve bunun da farkında.

İşte zurnanın zırt dediği son delik burada, Erdoğan Afrinden çıkacak ama halka anlatacak bir nedeni de olmak zorunda. İşte Salih Müslimin Çekyada gözaltına alınması ve Türkiyeye teslim edilecek ümidi bunun için biçilmiş bir kaftandı ama olmadı. Ya mahkemeye gönderdikleri -terörist- Salih Müslim belgeleri yeterli değildi yada 1-2 sene önce devlet protokolünde görüştükleri bir insanı İnterpolden terörist diye istenmesi pek kafalarına yatmadı. Ayrıca PYD Birleşmiş Milletler, ABD ve ABye göre bir terör örgütü de değil. Biliyorsunuz, önceki Fransa Cumhurbaşkanı Hollande devir teslimden 1 hafta önce Salih Müslimle sarayda görüştü. Yani Avrupa böyle bir insanı iade etmez, hukuken de edemez.

Evet, Erdoğan savaşı bitirirken halka kendine göre Apodan sonraki en büyük teröristi getirecekti ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ben en fazla 10 güne kadar Afrinde en azından ateşkes olacağına inanıyorum ama hangi gerekçeyle çıkacak, onu bilmiyorum. / SALİH MÜSLİM, İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ KIRMIZI LİSTESİNE EKLENDİ SALİH MÜSLİM MAHKEMEYE ÇIKARILDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Son güncelleme: 11:37 03.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı