• Turkhane Logo

Erdoğan bunu hep yapıyor: Seçim yaklaşıyor, tanzim satışlarımız başlamıştır!

Ekonomik kriz nedeniyle artan fiyatların sorumluluğunu indirim marketlere yıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yerel seçimleri öncesi açılan tanzim satışın market versiyonunu açmaya hazırlanıyor.

15:00 04 Ekim 2021 Pazartesi
Erdoğan bunu hep yapıyor: Seçim yaklaşıyor, tanzim satışlarımız başlamıştır!
Ekonomik kriz nedeniyle artan fiyatların sorumluluğunu indirim marketlere yıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yerel seçimleri öncesi açılan tanzim satışın market versiyonunu açmaya hazırlanıyor.

AKP’nin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesi sonrası sebze-meyve satan tanzim satışlar jet hızıyla kaldırılmıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı her seçim öncesi halkı tanzim satışlarla kandırmakla suçladı. Temel gıda maddelerinin piyasadaki fiyatının yükselmesini önlemek ve tüketicinin daha uygun fiyat ile alışveriş yapabilmesini sağlamak amacıyla uygulanan tanzim satışlar yeniden gündemde. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bin kadar, ucuz ürünlerin satıldığı marketlerin açılması için talimat verdi.

İLK ETAPTA BİN KADAR ŞUBE AÇILACAK

Evinin yakınındaki bir tanzim satış mağazasını ziyaret eden Erdoğan, kaliteli ürünlerin uygun fiyata satıldığını öne sürerek, “Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız” dedi.


2019 YILINDA SEÇİMLER ÖNCESİNDE AÇILMIŞTI

2019 yılındaki yerel seçimler öncesinde artan sebze ve meyve fiyatları sonrasında da tanzim satış noktaları açılmıştı. Erdoğan bu konuda “Biberiydi, çarlistonuydu, patlıcanıydı, domatesiydi; her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız. Belediyelerimiz vasıtasıyla biz bu adımları atacağız” demişti. İstanbul’da 50 ve Ankara’da 15 farklı noktada kurulan çadırlarda domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber gibi sebze satışı yapılmıştı. AKP’nin İstanbul, Ankara ve Antalya gibi çok sayıda büyükşehir belediye başkanlığını kaybetmesi sonrası tanzim satışlar jet hızıyla kapandı.Tayy

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ: HALK DOMATESİ, BİBERİ KREDİYLE ALIYOR

Erdoğan’ın tanzim satış açıklamasına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nan tepki geldi. Halkın market sepeti yapmak için kredi çekip domatesi, biberi krediyle aldığını belirten Kılıçdaroğlu, Bu durumun yegâne kaynağı sensin Erdoğan. Senin tek adamcılığındır ülkeyi bu hale sokan. Üstelik her seçim öncesi insanları tanzim satışla kandırmaya çalışıyorsun. Fiyatlar düşsün istiyorsan eğer, seçime gel” dedi.
  Halkımız market sepeti yapmak için kredi çekiyor; domatesi, biberi krediyle alıyor. Yemin olsun ki, zamlarla mücadelemiz bu kış çok sert geçecek. Yedirmeyeceğiz fakiri fukarayı sizin şaşaalı saraylarınıza. Zam peşinde koşan şirketler, bizim iktidarımızda unutsunlar kendilerini. — Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 3, 2021

 

Son güncelleme: 15:00 04.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı