• Turkhane Logo

Erbakan'ın sağ kolundan 28 Şubat itirafı

28 Şubat'ta asıl hedefin Hizmet olduğunu açık açık itiraf etti.

15:56 23 Şubat 2017 Perşembe
Erbakan'ın sağ kolundan 28 Şubat itirafı
28 Şubat'ta asıl hedefin Hizmet olduğunu açık açık itiraf etti.

Haberi büyük bir sevinçle veren Yeni Akit.... Konuşan ise şu an Recep Tayyip Erdoğanın danışmanı olan İlnur Çevik...

28 Şubatın kara kutularından dönemin Turkish Daily News gazetesi yayın yönetmeni ve dönemin başbakanı Necmettin Erbakanın danışmanı olan İlnur Çevik, 28 Şubat davasında ifade verdi. Çevik, generallerin kendisini çağırdığın, Erbakanla bir sorunları olmadığını asıl hedeflerinin samanyolu grubu (Hizmet Hareketi) olduğunu söylediklerini dile getirdi.  Erbakanın danışmanı İlnur Çevikin bu sözlerini Akit Gazetesi büyük bir mennuniyetle  karşıladı ve manşetine çekti. 

ABDURRAHMAN DİLİPAK DA İTİRAF ETMİŞTİ
Geçen hafta da Akitin bir başka yazarı Abdurrahman Dilipak, 28 Şubatın ünlü BÇG Grubunun Hizmet Hareketine karşı kurulduğunu, asıl hedefinin Hizmeti bitirmek olduğunu, sonradan çizgiden çıktığını belirtmiş ve 28 Şubatçı generalleri övmüştü. 

DURUŞMADA FLAŞ SÖZLER
28 Şubat davasında tanık olarak dinlenen dönemin Başbakanı Merhum Necmettin Erbakanın özel danışmanı İlnur Çevik, eski Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnakın kendisini çağırdığını söyleyerek Erbakan Hocaya git istifa etmesini söyle dediğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak suçundan 103 sanığın yargılanmasına, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Duruşmaya sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Mahkeme Başkanı Mustafa Yiğitsoyun, 28 Şubat döneminde DYP Genel Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapan Tansu Çillerin, tanık olarak dinlenmesi için çıkarılan davetiye üzerine mazeret gönderdiğini bildirdiği duruşmada, Refahyol Hükümetinin Başbakanı Necmettin Erbakanın özel danışmanlığını yapan İlnur Çevik tanık olarak dinlendi.

Bildikleri sorulan Çevik, o dönemde Turkish Daily Newsin genel yayın yönetmenliğini yaptığını, aynı zamanda Erbakanın özel danışmanlığını yürüttüğünü, bu nedenle en yakınındakilerden olduğunu ifade etti.

Gazetesinin TSKya akreditasyonunun silinmesi sebebiyle o dönemde Genelkurmaya gidemediklerini bildiren Çevik, bununla birlikte gazetelerine baskı olmadığını söyledi.

O dönemde basına Genelkurmaydan gönderilen bazı belgelerin kendi gazetelerine de geldiğini anlatan Çevik, bu belgeleri almadığını ve gazetede bunlara ilişkin yayın yapmadığını belirtti.

ESAS HEDEFİMİZ ERBAKAN DEĞİL

Erbakanın istifasından 4-5 gün önce, sanıklardan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnakın kendisini arayıp, çay içmeye çağırdığını aktaran Çevik, şunları kaydetti:

Orada, Fevzi Türkeri ve ismini bilmediğim bir kişi daha vardı. Görüşmede hiçbir düşmanlık hissetmedim. Erbakan Hocaya git, istifa etmesini söyle dediler. Ondan önce yapılan konuşmada da Biz Türkiyede ciddi bir tehlike görüyoruz. Tehdit onlar değil, Milli Görüş bile değil. Samanyolu grubu bir, Ülker grubu iki, İhlas grubu üç. Bunları bertaraf edeceğiz. Bir taraf ak, bir taraf kara, biz akız. Esas tehlikeyi bunlar olarak görüyoruz dediler. Neticede ne istiyorsunuz? dedik. Erbakan Hocaya git, istifa etmesini söyle. Darbe yapacaktık. Sizin gazeteniz bizi bayağı zorladı. Amerikan Kongresi devreye girdi, bunu önlediler. Ama neticede biz bu hükümetin gitmesini istiyoruz, git istifa etmesini söyle dediler.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelin de özel danışmanıydım. Gittim, böyle dediklerini anlattım. Onun da cevabı Askerler çok kararlı. Bu hükümetin gitmesini istiyorlar. Yeni bir hükümet kurulacak. Mesut Yılmaz başında olacak dedi. Necmettin Erbakana gittim, Hocam böyle böyle bir durum var. Ne önerirsiniz? diye sordum. Kafanı yorma, bana bırak o işi dedi, beni gönderdi. Gazetede de Türkiyenin bir darbe tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, Erbakan Hocanın istifa etmesinde yarar bulunduğunu yazdım.

Çevik, 28 Şubat 1997deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) öncesinde Cumhurbaşkanı Demirelin kendisini çağırarak, Askerler bir hazırlık içinde. Erbakan Hocanı uyar, aklını başına toplasın, ayağını denk alsın dediğini, kendisinin de bunu Erbakana ilettiğini anlattı. Erbakanın kendisine, Bunları kendi kulağınla mı duydun? diye sorduğunu, Hayır yanıtı verdiğini ifade ederek, Süleyman Bey bizi korkutuyor olabilir diye bir konuşma geçti. dedi.

Böyle bir konuşma olmadı

Müşteki İbrahim Güngörün sorusuna karşılık Çevik, 28 Şubatı gerçekleştirenlerin Gülen Cemaatinden olmadığını söyledi.

BİRBİRLERİYLE YÜZLEŞTİLER
Daha sonra Mahkeme Başkanı Yiğitsoy, sanık Erol Özkasnaka, İlnur Çevike  ABD Kongresi istemedi, darbe yapamadık.  yönünde sözler söyleyip söylemediğini sordu.

Özkasnak ise Çevike  Ben sana böyle bir şey söyledim mi  diye sordu. Çevikin  Evet  demesi üzerine Özkasnak,  Bu, dünyada görülmemiş bir yalandır. Böyle bir konuşma olmadı. Çeviki şahsi dostluğuma binaen ki öyle değilmiş, çağırmıştım. PKK ile mücadele kapsamında Turkish Daily Newsin destek olmasını istedim. Başbakana mesaj göndermedim. Başbakana mesaj gönderilecekse bunu Genelkurmay Başkanı yapar. Ben haddimi, hududumu bilirim. Başbakana mesaj gönderilecek son kişi bu adamdır.  ifadelerini kullandı.

Sanık Fevzi Türkerinin de bu görüşmede yer aldığının belirtilmesi üzerine, aynı soru Türkeriye soruldu. Türkeri, yaşananların Çevikin söyledikleriyle alakasının olmadığını bildirdi.

Bir müşteki avukatının sorusu üzerine Çevik, söz konusu konuşmayı bugüne kadar birçok mecrada dile getirdiğini ifade ederek, Hiç kimse bugüne kadar Bu böyle olmadı demedi dedi.

Çevikin ifadelerinin ardından duruşmaya ara verildi.







VE DOLMABAHÇEDE HERŞEYİ İTİRAF ETTİLER




Son güncelleme: 15:56 23.02.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı