• Turkhane Logo

Ekrem Dumanlı: "Erdoğan bana o kafiri işten at" dedi

Dumanlı, Erdoğan'ın uçağındaki bomba gibi iki konuyu açıkladı.

15:05 07 Temmuz 2017 Cuma
Ekrem Dumanlı:
Dumanlı, Erdoğan'ın uçağındaki bomba gibi iki konuyu açıkladı.

Gazeteci Ekrem Dumanlı, kendisinin geçmişte Recep Tayyip Erdoğanın uçağına binmesiyle ilgili başlayan polemik üzerine, uçakta Erdoğanla yaşadığı tartışmaları anlattı.

Dumanlı, kendisinin uçakta gazeteci kimliğiyle bulunduğunu ama özellikle 2010 referandumundan sonra uçakta Erdoğanla gerilim yaşamaya başladığını, çünkü Erdoğanın 2010 referandumundan sonra gazetecileri azarlamaya başladığını söyledi.



ŞAHİN ALPAYA KAFİR DEDİ

Dumanlı pekçok medya yöneticisinin Erdoğanın baskısıyla gazetecileri işten atmaya başladığını, kendisinin uçakta Erdoğana Hasan Cemali siz işten attırdınız bunu herkes biliyor, bu yanlış dediğini söyledi.

Dumanlı kendisine de benzer dayatmalar geldiğini, Erdoğanın Şahin Alpayı işten atmasını istediğini ve Bu kafire neden yazı yazdırıyorsun dediğini söyedi.

Dumanlı, Geçmişte MHP iktidardayken bir MHPli bakan beni arayıp Etyen Mahçupyanı kastederek niye bu Ermeniye, niye bu kafire yazdırıyorsun dedi, aradan yıllar geçtikten sonra Erdoğandan bu cümleyi duydum dedi. 

ERDOĞAN LİNÇTEN GURUR DUYMUŞ

Dumanlı, Gezi Süreciyle ilgili de çarpıcı bir bilgi paylaştı. Gezi sürecinde Erdoğanın gerginliği tırmandırmasının yanlış olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, Dumanlı ve yanındakilere ürküten bir planını açıklamış. Erdoğan, Cezayir Başbakanının kendisine polisle ya da askerle bu olayları engelleyemeyeceğini, sokaklara kendi yandaşlarını göndermesi gerektiğini söylediğini anlatarak, Bundan sonra ben de sokağa 50 kişi çıkarsa 500 taraftarımı göndereceğim, 500 çıkarsa 5000 göndereceğim, bak Rizede neler yaptılar demiş.

Dumanlı sözkonusu günlerde, Rizede halkın 9 kişiyi linç ettiğini, Erdoğanın sözettiği olayın bu olduğunu ve bu linçten Erdoğanın gurur duyduğunu söyledi.

Son güncelleme: 15:05 07.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı