• Turkhane Logo

Dugin Suikasti, Aydınlık ve Oda TV

Aydınlık ve ODA TV’nin Darya Dugina’nın konuşması üzerinden hem Türkiye iç kamuoyuna hem de Rusya’ya yönelik manüplasyon, Rusya’nın yürüttüğü Dugin soruşturmasını sulandırma ve dikkatleri başka tarafa çekmeye yönelik bu çabası dikkatlerden kaçmadı

16:36 25 Ağustos 2022 Perşembe
Dugin Suikasti, Aydınlık ve Oda TV
Aydınlık ve ODA TV’nin Darya Dugina’nın konuşması üzerinden hem Türkiye iç kamuoyuna hem de Rusya’ya yönelik manüplasyon, Rusya’nın yürüttüğü Dugin soruşturmasını sulandırma ve dikkatleri başka tarafa çekmeye yönelik bu çabası dikkatlerden kaçmadı

DUGİN SUİKASTI, AYDINLIK VE ODA TV
 
20 Ağustos 2022 günü akşam 22:00 sularında Aleksandr Dugin, kızı Darya ile birlikte Moskova yakınlarında bir etkinlikten dönerken ölümcül bir suikasta maruz kaldılar.




 
O gün etkinlikte bir konuşma da yapan Dugin son anda karar değiştirerek kızı Darya’nın sürücülüğünü yaptığı araç yerine arkadaşının aracına bindi ve hep birlikte etkinlikten ayrıldılar.
 
Yola çıktıktan kısa bir süre sonra Darya Dugina’nın aracı, önceden yerleştirildiği anlaşılan bir patlayıcı ile infilak etti. Darya Dugina yaşamını yitirirken, suikastın yapılış şekli, taşıdığı mesaj, gerçekte kimin tarafından işlendiği ve olası sonuçları gibi konular gündemdeki tazeliğini koruyor.
 
Esrarengiz suikast ile ilgili tartışmalar devam ederken Türkiye’de ise  Doğu Perinçek’in kontrolündeki Aydınlık gazetesi veya Soner Yalçın’ın ODA TV’si gibi medya organları her zaman olduğu gibi bu olayda da manipülasyondan geri durmadılar.
 
Rus istihbaratı daha suikastın iç yüzünü araştırmayı sürdürürken, 21 Ağustos günü Aydınlık ve ODA TV, suikastın arkasında sözümona Hizmet Hareketi olduğu yönünde manipülatif haberler yapmaya başladılar. Aydınlık ve ODA TV Darya Dugina’nın bir süre önce Ukrayna’daki savaşla ilgili Rusya’daki bir TV tartışma programında Hizmet Hareketi ile ilgili bir konuşması üzerinden bu olayı da Hareketle ilişkilendirmeye çalıştılar. (Ki, Türkiye’de Perinçek ekibiyle yakın diyalogları ile bilinen Aleksandr Dugin gibi kızı Darya’nın da Hizmet Hareketi’ne bakışını Perinçek ekibinin belirlediği bir sır değil.)

Ancak bu yayınların üzerinden çok geçmeden Rusya İstihbarat Servisi FSB suikastın arkasında Ukrayna istihbaratının olduğunu işaret etti ve failin Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu bilgisini, kullandığı araba plakalarından Moskova’da kaldığı eve, sınırdan geçişine kadar detaylı görüntülerle kamuoyuyla paylaştı.

Aydınlık ve ODA TV’nin Darya Dugina’nın bu konuşması üzerinden hem Türkiye iç kamuoyuna hem de Rusya’ya yönelik manüplasyon, Rusya’nın yürüttüğü soruşturmayı sulandırma ve dikkatleri başka tarafa çekmeye yönelik bu çabası dikkatlerden kaçmadı. Ancak Moskova önceki olaylarda da olduğu gibi, Perinçek ve ODA TV’cilerin gerçek failleri bulma çalışmalarına yönelik ‘maskeleme’ ve hedef şaşırtma gayretlerine itibar etmedi ve kısa süre içinde yalanlamış oldular.
   
Ciddiye alınmasa da, aynı grupların özellikle bölgedeki büyük küçük her gelişmeyi Hizmet Hareketine bağlama gayretkeşliği ilk değil ve anlaşılan son da olmayacak. Hatırlanacağı üzere aynı medya organları 2016 yılındaki Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov suikastında ve Kazakistan’da bu yılbaşı yaşanan olaylarda da aynı manipülatif yaklaşımı sergilemişlerdi.

Son güncelleme: 16:36 25.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı