• Turkhane Logo

Domatesi sayıyla alan vatandaşa Erdoğan’dan uzay müjdesi

Vatandaş, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ara zam, son günlerde çokça zikredilen enflasyona endeksli bono konularında açıklama beklerken Erdoğan yine uzay kartını oynadı.

09:25 24 Mayıs 2022 Salı
Domatesi sayıyla alan vatandaşa Erdoğan’dan uzay müjdesi
Vatandaş, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ara zam, son günlerde çokça zikredilen enflasyona endeksli bono konularında açıklama beklerken Erdoğan yine uzay kartını oynadı.

Yüksek enflasyon yüzünden peş peşe gelen zamlar, pazara dahi çıkamayan halkın belini büktü. Karpuzu, lahanayı, karnabaharı dilimle alabilen halk, domatesi, biberi de sayarak satın alıyor.

Tayyip Erdoğan da yıllar sonra hayat pahalılığını kabul etti. Küresel bir ekonomik çöküşün Türkiye’yi de etkilediğini savunan Erdoğan, çözümün yine kendisinde olduğunu söylüyor.

Kabine toplantısı sonrası bugün kameralar karşısına geçen Erdoğan’ın Türkiye’nin en büyük sorunu olan ekonomiye dair konuşacağı düşünülüyordu.


3600 ek gösterge, asgari ücrete ara zam, son günlerde çokça zikredilen enflasyona endeksli bono konularında açıklama bekleniyordu.

Dış politika ağırlıklı konuşan Erdoğan, ekonomi meselelerine çok girmemeyi tercih etti.

UZAY PROGRAMI

Konuşmasının önemli bir bölümünü Uzay Programı’na ayıran Erdoğan, “Artık dünyada siyasi bağımsızlığın teknolojik bağımsızlıktan geçtiğini biliyoruz. Teknolij bağımsızlık için çalışıyoruz. Dünya düzenini belirleyicisi konumundaki teknolojinin her alanında proaktif bir Türkiye inşa ediyoruz. Bu nedenle uzay yarışında yer almak bir mecburiyettir” dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında: “Türkiye’de bir nesil ülkelerin uzay yarışını televizyonda izlediler. Gençler, bu yarışın parçası olsun istiyoruz. Milli Uzay Programı çerçevesinde bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. İki aday gerekli tüm eğitimleri alacaklar. Eğitimlerin ardından iki kişiden biri 2023’te Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek” dedi.

BAŞVURUCU ÖZELLİKLERİ

Bu arada Türkiye Uzay Ajansı, başvuru şartlarını da açıkladı. Buna göre, Türk uzay yolcusu için 45 yaşından küçük, mühendislik, fen bilimleri, temel bilimler, fen bilimleri ve temel bilimler alanlarında eğitim ve tıp fakültelerinden lisans derecesine sahip ve çok iyi derecede İngilizce bilenler başvuru yapabilecek.

Adayların 149.5-190.5 santimetre boya ve 43-110 kilogram ağırlığa sahip olması gerekecek. Her iki gözde de doğal olarak veya gözlük, kontakt lens ile düzeltme sonrası yüzde 100 (Snellen20/20) görme keskinliği aranacak adaylara yapılacak muayenelerde tansiyon problemi olup olmadığına bakılacak.

Son güncelleme: 09:25 24.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı